Milline vaip valida lastetuppa?

Milline vaip valida lastetuppa?

Vaiba valikul lastetuppa tuleks kõigepealt lähtuda nagu iga teise ruumi puhul, ruumi üldisest interjöörist. Samuti tuleks vaiba valikul jälgida vaiba sobivust mööbli osas.

Vaip toas on üks oluline interjööri osa, mis oma värvi, kuju ja mõõdu sobivusega annab toa sisekujunduslikule ilmele väga palju juurde. Lastetuppa tuleks valida kergesti hooldatav vaip. Karvase pinnaga vaibad koguvad rohkem tolmu kui sileda pinnaga vaibad. Hästi sobivad seetõttu lastetuppa sileda pinnaga vaibad, mida oleks kergem hooldada ja millelt oleks kergem ka väikseid mänguasjade osasid üles leida. Materjali osas on sobivad puuvillased või öko tex vaibad, mida on kergem ka hooldada. Enamiku neist vaipadest on võimalik puhtaks pesta ka pesumasinas, mis teeb lastetoa vaiba puhastamise ja hooldamise, veelgi lihtsamaks.

Vali lastetuppa vaip, kus lapsel on mõnus paljajalu käia, mõnus mängida ja pikutada, ilma et ta peaks tundma ebameeldivat karedust. Kõikvõimalikud sünteetilistest materjalidest vaibad, võivad põhjustada lapsel allergilist reaktsiooni. Juhul kui otsustate valida sünteetilise vaiba, valige vaip, millel on koe sisse töödeldud antistaatiline kiud.

Helebeežide seintega lastetuba, kuhu juurde lisatud läbi baldahhiini kahvaturoosat tooni ja läbi voodipesu, ja tekstiilvaiba valget tooni, mis omavahel loovad kauni värvide harmoonia.

Helerohelise seinatooni kõrvale sobituvad hästi erinevad pruunid ja hallid toonid, mis ka siinses toas põranda vaibalt läbi käivad.

Valget põrandat ilmestab voodi ees, väike pisike kaltsuvaip.

valge ja sinakashalli tooniga väike lastetuba, mille põrandat katab valgeks värvitud puitpõrand, mida ilmestab hallikas toonis, suurte täppidega väike põrandavaip, mis lisab ruumi lõbusat lapselikku nooti.

Tumekollase efektseinaga lastetuba, pruunikas puitpõrand, mida kaunistab heledas toonis, pikakarvaline vaip, mis aitab kenasti toas olevad detaile ja mööblit omavahel ühendada.

Siinses lastetoas on halli tooni põrandale valitud rombimustriga põrandavaip, mille tumedam toon ühildub toas leiduvatel mööblidetailidel- voodil, rotangist toolil, raamitud pildil. Hele toon vaibal tasakaalustab ülejäänud interjööris leiduvaid toone.

Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: entrancemakleri.se

 

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist LASTENURK | LASTETUBA

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.