Koostis:
400 g hiidkrevette
4 küüslauguküünt, jämedam tükeldus
Punt koriandrit või peterselli
Kaste:
2 sl riisiäädikat (või laimimahla)
1,5 sl mett
1 tl sojakastet
1-2 värsket tšillit, haki hästi peeneks
Serveerimiseks röstitud maapähkleid, värsket tšillit, sojakastet.
Valmistamine:
Puhasta krevetid, hiidkrevettidelt ära unusta eemaldamast seljakumeruse all peituvat kibedamaitselist soont.
Sega kastmeained
Kuumuta sügaval pannil või wokis õli ning prae selles küüslaugutükid jumekaks. Lisa krevetid ning kuumuta täpselt niikaua, kuni need on poolküpsed. Vala peale kaste ning kuumutas segades kuni krevetid on just küpseks saanud. Maitsesta ohtra värske koriandriga ning serveeri. Täienda soolasust sojakastmega, lisa teravust jahvatatud tšilliga.
Ideid:
Soovi korral saad teha roast täitvama, kui lisad praadimise lõpufaasis soojas vees pehmeks leotatud riisinuudleid. Lisa küüslaugule peeneks hakitud ingverit