Koostis:
250 g võid
4.5 dl suhkrut
5 tk muna
4.5 dl nisujahu
200 g hapukoort
1 sl kontsentreeritud apelsinimahla
200 g sügavkülmutatud jõhvikaid
tuhksuhkrut
Valmistamine:
Alusta sellega, et tõstad kõik koostisosad, välja arvatud jõhvikad, toatemperatuurile, et need saaksid ühtlaselt seguneda. Võta sobiv kauss ja vahusta seal või ning suhkur heledaks ja kohevaks massiks. Seejärel hakka ükshaaval lisama mune, iga kord hoolikalt vahustades, et munad täielikult seguneksid ja tainas õhuline püsiks. Kui kõik munad on lisatud, hakka tasapisi juurde lisama eelnevalt sõelutud jahu. Sellega tuleb olla ettevaatlik – sega vaid nii palju, et jahu seguneks, vältides liigset segamist, kuna see võib taina struktuuri muuta ja kook ei jääks siis nii kohev. Kui jahu on lisatud, lisa tainasse hapukoor ja apelsinimahlakontsentraat. Need annavad koogile mõnusa niiskuse ja maitse. Jäta viimasena lisamiseks jõhvikad. Oluline on, et jõhvikad oleksid täiesti külmunud – see aitab neil säilitada oma kuju ja takistab nende mahla lekkimist tainasse, mis võiks koogi värvi muuta ja ühtlust rikkuda. Sega jäised jõhvikad tainasse kiiresti ja õrnalt.
Võta auguga koogivorm ja määri see hoolikalt võiga, et kook pärast küpsetamist kergelt vormist välja tuleks. Vala valmis tainas vormi ja silu pealt ühtlaseks. Küpsetamine toimub 175-kraadises ahjus ja võtab aega umbes üks tund. Kook on valmis siis, kui selle sisse torgatud puutikk tuleb puhtana välja, ilma kleepuva tainata.