Koostis:
250g võid
2kl suhkrut
1kg jahu
1 sidruni koor
30g jahvatatud ingverit
1/2 tl riivitud muskaatpähklit
1/2 tl söögisoodat
118 ml veidi soojendatud piima
Glasuur:
1 munavalge
4dl tuhksuhkrut
Paar tilka sidrunimahla
Glasuuri valmistamine:
Vahusta munavalge, seejärel lisa ja sega lusikaga vähehaaval tuhksuhkrut, ning kõige lõpuks paar tilka sidrunimahla, mis muudab glasuuri tihedamaks ja tugevamaks. Sega segu niikaua kuni segu on ühtlaselt valge ja läikiv, kuid mitte nõtkuv. Kui glasuur valmis võta väike kilekott ja pane segu kotti. Tee ühte otsa pisike auk. Nüüd võid alustada piparkookide kaunistamist.
Piparkookide valmistamine:
Sega või jahu hulka. Seejärel sega juurde suhkur, riivitud sidrunikoor, jahvatatud ingver ja muskaatpähkel. Sega kõik korralikult läbi. Nüüd võta piim ja tee see pliidil soojemaks. Seejärel lisa piimale juurde söögisooda, sega see ja lisa piim ülejäänud kuivainete hulka. Sega segu ühtlaseks taignaks.
Enne küpsetamist hoia vähemalt tund aega külmas. Ja enne piparkookide tegemist hoia toatemperatuuril 20min, et tainas pehmeneks. Rulli tainas ja tee vormide abil väiksed kujud. Pane need küpsetuspaberiga kaetud plaadile ja tõsta ahju. Küpseta 180–200 kraadi juures 10–15 minutit. Seejärel lase piparkookidel jahtuda ja kaunistada soovi korral glasuuriga.