Valmista nädal enne jõululaupäeva maitsev Gurmeeaia piparkoogitaigen, mida saad pühade ajal ka kingikotti pista. See vahva jõuluretsept on pärit Gurmeeaia blogi postitusest, kus Eva Bronzini käe all on valminud midagi eriti maitsvat, millega jõulude ajal oma lähedasi üllatada.
Koostis:
250 ml tumedat suhkrusiirupit
60 g pruuni suhkrut
1 tl jahvatatud kardemoni
1 tl jahvatatud kaneeli
1/2 tl jahvatatud ingverit
1/2 tl jahvatatud pomerantsikoort
1/2 tl jahvatatud muskaatpähklit
200 g võid
2 muna
400 g nisupüülijahu
60 g kakaopulbrit
40 g (külmkuivatatud) peedipulbrit
1 triiki tl söögisoodat
Valmistamine:
Mõõda suhkrusiirup potti (või vokkpanni) ning lisa sinna suhkur ja vürtsid. Aseta pott kuumale pliidile ning sega kuni suhkur on sulanud. Lase siirupil vaid hetkeks keema minna ja seejärel eemalda tulelt. Sega siirupisse tükeldatud või ning jäta mõneks minutiks jahtuma. Klopi eraldi anumas lahti munad, vala need potti ja vispelda siirupisse. Sega suuremas kausis kokku nisujahu, kakao- ja peedipulber ning söögisooda. Lisa kuivained vedelikele samm-sammult samal ajal segades. Viimaks sõtku tainas ühtlaseks massiks.
Soovi korral lõika tainas mitmeks portsjoniks ja paki näiteks toidumähikusse (ehk mesilasvahaga kaetud kangasse), mida kingisaaja saab ka edaspidi söödavate asjade säilitamiseks kasutada.
Toidublogja Eva Bronzini Gurmeeaia postitustega saad kursis olla nii nende veebilehel kui IG kontol @gurmeeaed