Kuidas lahendada esikuosa, kui eluruum on väike

Kuidas lahendada esikuosa, kui eluruum on väike

Kui esiku jaoks on ruumi vaid napilt, on arukas hoiduda liigsetest detailidest ja rohketest sisustuselementidest, et vältida üleküllust ja säilitada õhulisus ning praktilisus. Piiratud ruum ei pea tähendama kompromissi elegantsi ja mugavuse osas, vaid vastupidi, see on võimalus luua funktsionaalne ja esteetiliselt nauditav ala, mis tervitab külastajaid kohe, kui nad uksest sisse astuvad.

Antud esik mõjub visuaalselt avara ja valgusküllasena, hoolimata sellest, et ruumi on napilt. Heledad seinad peegeldavad valgust, tuues sisse puhtuse ja avaruse tunde. Piklik peegel, mis on kinnitatud ühele esiku seinale, mitte ainult ei täida praktilist ülesannet, vaid suurendab ruumi visuaalselt, tekitades illusiooni suuremast ruumist. Peegel, mille raami on valitud sügav must toon, toob sisse peene kontrasti ning loob modernse ja stiilse atmosfääri. Peegel on justkui aknaks, mille kaudu valgus peegeldub tagasi ruumi, võimendades veelgi heleduse muljet.

Lakke kinnitatud metallist riidenagi, samuti musta tooni, lisab interjöörile modernset esteetikat ja lihtsust. See ei ole ainult praktiline element, vaid ka disainielement, mille sirgjooneline ja minimalistlik vorm loob harmoonilise terviku. Nagi on hoolikalt valitud, et mitte üle koormata esikut, kuid samas pakkuda piisavalt hoiuruumi igapäevastele riietele ja aksessuaaridele. Selle tugev ja selgejooneline välimus sulandub elegantselt ruumi üldise disainikeelega.

Põrandal asuv tumedas toonis porivaip seob kogu ruumi harmooniliseks tervikuks, lisades sügavust ja tasakaalustades heledate seinte ning peegli poolt loodud valgusmängu. Vaiba praktiline funktsioon on kaitsta põrandat mustuse eest, kuid samas on see ka visuaalselt oluline element, mis rõhutab ruumi modernset joont ja toob esile esiku minimalistliku esteetika.

Esiku paigutus võimaldab sujuva liikumise nii magamistuppa kui elutuppa, mis asuvad vahetult esiku kõrval. Ruumi jagavad need kaks ala puidust raamiga klaassein, mis toob esikusse ja magamistuppa mõlemale poolduvale ruumile piisavalt loomulikku valgust. Klaassein on suurepärane valik, kuna see laseb hommikupäikese magamistuppa, tekitades sooja ja kutsuva tunde. Samuti loob klaassein avarustunde, ühendades visuaalselt erinevad eluruumid ilma füüsiliste ja visuaalsete barjäärideta, jättes ruumi tunduma suuremana kui see tegelikult on.

Klaasi läbipaistev olemus võimaldab valgusel vabalt liikuda, täites ruumi loomuliku helgusega ja pakkudes avarat vaadet. Puitraam annab klaasseinale soojust ja kodusust, tuues esile loodusliku ja hubase kontrasti ülejäänud ruumi modernsusele. Klaasseina kaudu voogav valgus muudab iga ruumiosa osa tervikust, ühendades esiku, elutoa ja magamistoa harmooniliseks eluruumiks, kus iga detail on hoolikalt läbi mõeldud, et täita nii praktilisi kui esteetilisi vajadusi.

See nappide, kuid läbimõeldud detailidega esik ei ole mitte ainult funktsionaalne, vaid ka visuaalselt meeldiv. Sisekujunduses on saavutatud tasakaal lihtsuse ja elegantsi vahel, tuues välja, kuidas isegi kõige väiksemad ruumid võivad olla stiilsed ja kutsuvad, kui neisse on pandud piisavalt hoolt ja tähelepanu.

Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: entrancemakleri.se

 

 

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist ESIK

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.