Sinepikollases värvitoonis, hubane esik

Sinepikollases värvitoonis, hubane esik

Sinepikollane toon on üks neist värvitoonidest, mis suudab ruumi tõeliselt ellu äratada, eriti kohtades, kus loomulik valgus on piiratud. Esik on sageli kodu see osa, kuhu jõuab vähem päikesevalgust, ja seetõttu võib seal valitsev atmosfäär olla tihti pisut tuhm või hall. Sinepikollase kasutamine selles ruumis pakub erakordset lahendust, sest see toon omab võimet valgust püüda ja peegeldada, luues illusiooni soojusest ja erksusest ka väheses valguses. Tegemist on tooniga, mis mitte ainult ei lisa soojust ja energiat, vaid loob ka erilise külalislahkuse tunde neile, kes astuvad ruumi.

Selle värvitooni eripära seisneb selle peenes maalähedases alatoonis, mis muudab sinepikollase erakordselt mitmekülgseks valikuks. Jahedamas valguses suudab see toon muutuda veelgi pehmemaks ja peegeldada õrnu, peaaegu rahustavaid kollase varjundeid. See muudab sinepikollase sobivaks mitte ainult esikutes, vaid ka muudes kodu ruumides, olgu selleks siis elutuba, köök või isegi magamistuba. Siiski, esiku puhul tõuseb esile selle tooni eriline võime tekitada soe, tervitatav õhkkond – see on värv, mis kutsub sisenema ja muudab ülemineku väljast tuppa harmooniliseks ja meeldivaks.

Korterisse sisenedes ümbritsevad sisenejat sinepikollased seinad, mis loovad kohe sooja ja kutsuva tunde. See värv ei domineeri ruumi, vaid pigem sulandub kenasti ülejäänud interjööriga, olles siiski piisavalt väljapaistev, et jätta mulje läbimõeldud disainist ja elegantsest lihtsusest. Kombinatsioonis valgeks värvitud põrandaliistudega, mis lisavad ruumi selgust ja täpsust, tekib visuaalne tasakaal, kus sinepikollane on nii pehme kui ka jõuline samal ajal. Samuti lisab heleda puitpõranda valik ruumile naturaalset kergust, viies harmooniasse modernsuse ja maaläheduse.

Sinepikollase tooni (värvikood: S2030-y10r) valik on siin korteris oskuslikult läbimõeldud. See on toon, mis ei ole liiga ere ega pealetükkiv, kuid siiski piisavalt iseloomulik, et jätta mulje. Ruumis on saavutatud tasakaal sinepikollase ja heleda puitmööbli vahel, mis lisab interjööri loomuliku ja sooja hõngu. Puitmööbli hele toon annab ruumile veelgi rohkem avarust, vältides liiga raskete või tumedate elementide tekitamist, mis võiksid väiksemas esikus hakata ruumi visuaalselt koormama.

Selle elegantse ja kaasaegse disainikeele juures on aga kasutatud ka musta kontrasti, mis on toonud ruumi täiendava sügavuse ja stiili. Üksikud mustad sisustusdetailid, nagu vaasid või eraldiseisev riidenagi, tõmbavad pilku ja loovad ruumi huvitava dünaamika, katkestamata sealjuures kogu esiku harmoonilist voolavust. See must toon toimib siin nagu sügavust lisav joonistus paberil – see toob esile ruumi detailid, pakkudes visuaalset puhkust ja tasakaalu heledamate elementide kõrval.

Kõik need elemendid koos loovad esiku, mis on nii stiilne kui ka funktsionaalne. See on ruum, mis tervitab sisenejaid sooja, avatud ja läbimõeldud atmosfääriga. Sinepikollane toon on seega ideaalne valik esikusse, sest see lisab sinna vajalikku elu ja soojust, samal ajal olles piisavalt neutraalne, et ühilduda teiste interjööri elementidega.

Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: kvarteretmakleri.se

 

 

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist ESIK

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.