Kaunis esikuosa, mis on ühenduses elutoaga

Kaunis esikuosa, mis on ühenduses elutoaga

Vana maja korteri kitsas esik loob juba sisse astudes tunde ajatusest ja elegantsist, pakkudes peeneid disainilahendusi, mis muudavad väikese ruumi avaramaks ja kutsuvamaks. Esimene pilguheit langeb jalge all laiutavale keraamiliste plaatide mustrile, mis on valitud hoole ja armastusega. Kogu esiku põrandat katab kahes toonis plaatide muster, kus neutraalne hall ja särav valge loovad teemantkujulise mustri. See geomeetriline kujundus, kuigi visuaalselt lihtne, mängib nutikalt valguse ja varjuga, muutes esiku näiliselt suuremaks kui see tegelikult on. Ruumi piiride tunnetus hajub, justkui avarduks kitsas koridor ootamatult laiemaks ruumiks.

Valitud värvitoonid on hoolikalt läbi mõeldud, et luua tasakaalu ja rahulikkust, ühendades modernsuse ja ajaloolise hõngu. Valge ja hall moodustavad põhitooni, kusjuures mõlemad toonid toovad esile keraamiliste plaatide peened kontrastid, tekitades mulje korrektsusest ja puhtusest. Ent sellesse neutraalsesse tonaalsusesse on lisatud ka veidi soojust ja looduslähedust tänu naturaalsetele puidust detailidele. Heledam puidutoon ilmub jalatsiriiuli kujul, pakkudes pehmet aktsenti ja praktilist lahendust samal ajal. Riiuli karge ja selge joon lisab õhulisust, tuues esikusse tasakaalu ja harmooniat. Sellele sekundeerib sügavam ja tumedam puidutoon, mis ilmneb elegantses peegliraamis ning nagis, lisades kontrasti ja sügavust. Need detailid loovad esikusse erilise õhustiku, justkui kirsina tordil, viies kokku klassikalise ja kaasaegse.

Esiku seinad ise on kaheosaliselt viimistletud, mis muudab ruumi visuaalselt huvitavamaks ja rikkalikumaks. Alumist seinaosa katavad siledad puitplaadid, mis lisavad tekstuuri ja loovad kindla, sooja aluse kogu ruumi olemusele. Puitplaatide naturaalne toon annab ruumile maalähedase ja hubase tunde. Seinapindade ülemine osa on kaunistatud kauni lillelise tapeediga, mille keerukad mustrid toovad esikusse veidi romantilisust ja nostalgiat. Nende kahe pinna vahel jookseb valgeks värvitud põrandaliist, mis on ühtaegu praktiline ja dekoratiivne element. See valge liist ühendab sujuvalt kaks väga erinevat seinapinda, lisades neile visuaalset sidusust ning peent elegantsi.

Kogu esiku praktilisuse krooniks on paremal seina ääres seisev maast laeni ulatuv sisseehitatud originaalne kapp. See kapp, olles täiuslik kombinatsioon ajaloost ja funktsionaalsusest, pakub piisavalt ruumi nii perele kui külalistele, et hoiustada oma mantleid, jakke ja jalatseid. Originaalne detail lisab esikule isikupära ja loob tugevama sideme maja ajaloolise arhitektuuriga, pakkudes igapäevaelus samas hindamatut praktilisust.

See kitsas esik on tõeline stiilinäide, kus iga detail on hoolikalt läbi mõeldud. Erinevad tekstuurid, toonid ja mustrid loovad harmoonilise terviku, mis ühendab ajaloohõngu tänapäevaste disainielementidega, pakkudes sisseastujale hetkega soojust ja hubasust.

Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: entrancemakleri.se

 

 

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist ESIK

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.