Esiku ilu, aegumatu William Morris disaintapeediga

Esiku ilu, aegumatu William Morris disaintapeediga

Sisenedes haarab pilku seinu kattev William Morrise disainitud tapeet, mille detailiderohkus ja ajatu ilu loovad koheselt mulje millestki erilisest ja väärikast. Tapeedi värvigamma on hoolikalt valitud, et tuua ruumi rahu ja tasakaalu. Rohelised toonid, mille peal tantsivad pehmed kollakad ja valged lilled, justkui loodus ise oleks seintele maalitud. See on tapeet, mis viib sind tagasi aega, mil käsitöö ja detailide elegants olid esikohal. Iga lilleõis ja leht on hoolikalt kujundatud, et pakkuda silmale puhkust ning meelde tuletada looduse õrna ilu.

Sellises esikus on õhus peidus killuke minevikku. William Morrise disainid on tuntud oma klassikalise, aegumatu võlu poolest, mis sobitub igasse interjööri, olenemata ajastust. Tapeedi keerukas muster loob esikusse vintage hõngu, kuid samas hoiab see ruumi hubasena ja kutsuvana. Rohelised toonid, mida rikastavad kollased lilleõied ja valged roosid, annavad ruumile pehmust ja kergust, muutes selle justkui rahulikuks oaasiks, kuhu sisenedes võib igapäevaelu mured hetkeks unustada.

Et tapeedi külluslik muster ei muutuks liiga domineerivaks, on ruumi põhielemendid hoitud lihtsad ja klassikalised. Hele puitpõrand pakub suurepärast kontrasti tapeedi tuhmidele toonidele, tuues ruumi soojust ja avarust. Puidu loomulik tekstuur ja heledad toonid peegeldavad valgust, muutes ruumi visuaalselt avaramaks ja valgusküllasemaks. Valged uksed ja põrandaliistud täiendavad seda harmooniat, lisades oma puhtuse ja lihtsusega rahuliku ja neutraalse tausta, mis laseb tapeedi ilu ja selle detailidel särada.

Mööbli osas on valitud esikusse minimalistlikud, ent samas elegantsed elemendid, mis toetavad üldist esteetikat. Valge jalatsiriiul, mis tundub õhuline ja kerge, ei koorma ruumi, vaid täiendab seda oma lihtsusega. Selle kõrval paiknev valge seinakapp lisab praktilisust, pakkudes piisavalt hoiuruumi, kuid tehes seda viisil, mis ei röövi ruumilt selle delikaatset atmosfääri. Kapi kuldsed uksenupud lisavad veidi luksust ja peenetundelist elegantsi, tuues ruumi peene sära, mis harmoneerub suurepäraselt kuldsete nagide ja peegliga.

Peegel on omaette kunstiteos. Suur ja kullaga raamitud, peegeldab see esiku elegantsi ning toob ruumi lisavalgust ja ruumikust. Selle peegeldustes tantsivad tapeedi mustrid ja valgus, muutes esiku elavaks ja muutlikuks ruumiks, kus iga detail on omavahel tasakaalus. Kuldsete messingist ukselinkide valik täiendab kogu esiku disaini, tuues esile väikeste detailide tähtsuse ja andes igale puudutusele mõnusa raskuse ja soliidse tunnetuse.

Kõik need elemendid koos loovad esiku, mis pole lihtsalt läbikäik, vaid oluline osa kodust, koht, kus iga detail on läbi mõeldud ja iga ese oma kohale valitud. William Morrise tapeedi ajatu võlu, hele puitpõrand, valged detailid ning kuldsed aktsendid moodustavad harmoonilise terviku, mis kutsub külalisi sisse astuma ja pererahvale pakub iga päev hetkeks ilu ja rahu.

Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: entrancemakleri.se

 

 

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist ESIK

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.