Retsept | Sefiirikorvikesed mustsõstra keedisega

Koostis:

Muretainas
100 g võid
150 g nisujahu
1 sl suhkrut
2-3 sl külma vett

Sefiir
3 munavalget
300 g suhkrut
0.25 dl vett
0,25 tl sidrunhapet
0,5 tl želatiini

Mustsõstra keedis

Valmistamine:

Valmista imeliselt õrnad muretainakorvikesed, mis sobivad ideaalselt täitmiseks õhulise sefiiriga ja mustsõstra keedisega. Alustuseks tee muretainas: võta külm või ja haki see koos jahu ja suhkruga ühtlaseks puruks. Selle protsessi juures on oluline, et või jääks jahedaks ja seguneks jahuga ühtlaselt, et saavutada täiuslikult mure taignastruktuur. Kui puru on valmis, lisa väike kogus külma vett ja sega kõik koostisosad kiirelt kokku, et moodustuks ühtlane taignapall. Ära sega liiga kaua, et vältida taigna liigselt sitkeks muutumist. Kui taigen on valmis, vormi sellest pall, keera see toidukilesse ja aseta külmkappi vähemalt tunniks ajaks puhkama. See puhkamisaeg võimaldab taignal settida, muudab selle kergemini töödeldavaks ja tagab küpsetamisel soovitud tekstuuri.

Pärast taigna külmkapis puhkamist valmista korvikesed. Rulli taigen õhukeseks, umbes 3-4 mm paksuseks kihiks, ja vooderda sellega eelnevalt määritud korvikesed või muffinivormid. Selleks, et korvikesed säilitaksid oma kuju ja tekstuuri, aseta need veel 15 minutiks külmkappi. See lisajahutamine aitab taignal küpsetamise ajal paremini vormi hoida. Kuumuta ahi 225°C-ni ja küpseta korvikesi umbes 10-15 minutit, kuni need on saavutanud kauni kuldpruuni tooni. Kui korvikesed on valmis, lase neil vormides umbes 10 minutit jahtuda, seejärel võta need ettevaatlikult vormidest välja ja jäta täielikult jahtuma.

Kui korvikesed jahtuvad, valmistame samal ajal sefiiri, mis lisab magustoidule pehmuse ja luksusliku maitse. Esmalt valmista siirup: võta väike pott ja sega selles suhkur, vesi ning sidrunhape. Keeda segu nõrgal kuumusel, aeg-ajalt segades, kuni suhkur on täielikult lahustunud ja siirup hakkab paksenema. Selleks kulub umbes 20 minutit. Oluline on siirupit pidevalt jälgida, et see ei läheks liiga paksuks ega karamellistuks. Kui siirup on umbes 10 minutit keenud, alusta munavalgete vahustamist eraldi kausis. Vahusta munavalged seni, kuni moodustub tugev ja kohev vaht.

Kui siirup on valmis, alusta selle aeglast lisamist munavalgevahule. Nirista siirup peene joana munavahu hulka, samal ajal mikseriga vahustades. Siirupi lisamine toimub aeglaselt ja ettevaatlikult, et kuum siirup saaks ühtlaselt jaotuda ja "küpsetada" munavalged, luues sefiirile iseloomuliku sileda ja elastse tekstuuri. Pärast siirupi lisamist sulata eelnevalt paisutatud želatiin nõrgal kuumusel ja nirista see samuti vahustamise ajal munavahu hulka. Vahusta segu veel umbes 10 minutit, kuni sefiir muutub tihedaks ja läikivaks, valmis täiuslikuks kaunistuseks.

Nüüd on aeg korvikesed kokku panna. Alustuseks aseta igasse jahtunud muretainakorvikesse helde teelusikatäis mustsõstra keedist, mis lisab magustoidule värskust ja meeldivat happesust, tasakaalustades sefiiri magusust. Seejärel aseta pritskotile meelepärane otsik ning täida see värskelt valmistatud sefiiriga. Kaunista korvikesed kaunite sefiirirooside või muude dekoratiivsete mustritega, lastes oma fantaasial lennata. Lõpptulemus on mitte ainult maitsev, vaid ka visuaalselt muljetavaldav – magustoit, mis rõõmustab nii silma kui maitsemeeli, olles suurepärane lõpetus igale pidusöögile või eriliseks hetkeks igapäevases elus.

Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gott | Foto: stylemotivation.com

Loe ja vaata kõiki retsepte rubriigist KOKKAMINE PÕHJAMAAL

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.