Retsept | Terav tomatisalsa

Retsept | Terav tomatisalsa

Värske ja maitseküllane salat, kus mahlased tomatid, krõmpsuv punane sibul ning vürtsikas marineeritud jalapeno loovad suurepärase koosluse. Till lisab aroomi ja sügavust, samal ajal kui sool, pipar ja näpuotsatäis suhkrut tagavad täiusliku maitsetasakaalu. Õrnalt lisatud oliiviõli seob kõik koostisosad ühtseks ja maitsvaks tervikuks. Sobib suurepäraselt igale toidukorrale või kergeks vahepalaks.

Koostis:

2 küpset tomatit
1 keskmine punane sibul
Väike punt värsket tilli
Marineeritud jalapenod (kogus vastavalt maitsele)
Maitsestamiseks: sool, must pipar ja näpuotsatäis suhkrut
1 spl oliiviõli

Valmistamine:

Võta kaks värsket tomatit ning pese need hoolikalt. Seejärel lõika tomatid pooleks ning eemalda vajadusel seemned, et vältida liigniiskust. Haki tomatid väikesteks kuubikuteks, püüdes säilitada nende mahlasus. Võta üks punane sibul, koori ja lõika see samuti pooleks. Haki sibul väga peeneks, et see seguneks ühtlaselt teiste koostisosadega, pakkudes roale kergelt vürtsikat alatooni. Võta väike punt värsket tilli, eemalda jämedamad varred ning haki tilliõisikud peeneks. Till annab roale värske ja maitseküllase nüansi, mis täiendab ülejäänud koostisosi. Lisa maitse järgi marineeritud jalapenosid. Kui eelistad roale rohkem teravust, võid lisada jalapenode kogust; vastavalt soovile võib neid ka peenemalt hakkida, et teravus oleks ühtlasemalt jaotunud. Maitsesta segu soola, värskelt jahvatatud musta pipra ja näputäie suhkruga. Soola ja pipra kogust reguleeri vastavalt maitse-eelistustele, suhkur aga lisab roale õrna magususe, mis tasakaalustab tomatite happesust ja jalapenode vürtsikust.

Vala peale üks supilusikatäis kvaliteetset õli, mis seob kõik maitsed omavahel kokku ja lisab salatile meeldiva tekstuuri. Õli võib olla neutraalne, nagu oliiviõli, või vajadusel veidi maitsestatud. Sega kõik koostisosad hoolikalt läbi, et maitsed ühtlustuksid ja moodustuks täiuslik harmoonia. Lase roal veidi aega seista, et maitsed omavahel veelgi paremini seguneksid ja salat saavutaks oma täieliku maitsebuketi. See kerge ja maitseküllane salat sobib suurepäraselt serveerimiseks erinevate liharoogade kõrvale, kuid on samavõrd nauditav ka röstitud saiaga, pakkudes igale toidukorrale värske ja erksa lisandi.

Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: istockphoto.com

Loe ja vaata kõiki retsepte rubriigist KOKKAMINE PÕHJAMAAL

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.