Koostis:
1 kg lamba aba steiki (üks suurem või mitu väiksemat tükki)
4–5 küüslauguküünt, peeneks hakitud
3 oksa värsket rosmariini
3 oksa värsket tüümiani
3 sl oliiviõli
1 sl võid
Meresoola ja värskelt jahvatatud musta pipart
Soovi korral veidi sidrunimahla
Valmistamine:
Alusta lamba aba steigi maitsestamisest. Maitsesta liha heldelt meresoola ja musta pipraga ning lisa peeneks hakitud küüslauk koos rosmariini- ja tüümianiokstega. Masseeri maitseained liha sisse ning lase vähemalt 30 minutit kuni paar tundi külmkapis maitsestuda. Kuumuta pann keskmisest kõrgema temperatuurini ja lisa oliiviõli. Kui õli hakkab kergelt suitsema, aseta liha pannile ja prae igalt küljelt umbes 3–4 minutit, kuni liha on ilusa kuldpruuni koorikuga.
Kui soovid, võid pärast pruunistamist lisada pannile tükikese võid, et anda lihale lisamaitset, ning tõsta liha eelkuumutatud ahju 180 kraadi juurde, küpsetades seda veel 10–15 minutit, kuni saavutad soovitud küpsusastme. Keskmiselt küps (medium-rare) tulemus saavutatakse, kui liha jääb seest kergelt roosa. Tõsta liha pannilt ja lase tal vähemalt 5–10 minutit puhata, et mahlad jaotuksid ühtlaselt. Soovi korral lisa serveerides veidi sidrunimahla värskuse andmiseks.
Serveeri roog koos ahjus röstitud või grillitud köögiviljadega, mis lisavad täiendavat maitset ja värvi. Sobivad hästi baklažaan, paprika ja suvikõrvits, mida on kerge grillida ja mille suitsune maitse täiendab roa rikkalikkust. Kõrvale sobivad hästi kas kuldsed ahjukartulid või sametiselt kreemjas kartulipüree, mis loovad mõnusa tasakaalu ja pakuvad rikkalikku maitsekogemust. Lisage ka värske salat, mis toob juurde kergust ja värskust, aidates tasakaalustada kogu toidu maitset.
Veebiajakiri Scandinavian HOME