Panna cotta tähendab itaalia keeles "keedetud koort". See on klassikaline retsept lihtsa, rikkaliku ja kreemja Itaalia panna cotta valmistamiseks.
Koostis
60 ml piima
4 g pulbristatud želatiini
2 tassi (480 ml) 35% koort
50 g suhkrut
1 tl puhast vaniljeekstrakti või 1 vaniljekaun
Valmistamine
Valage vesi väikesesse segamisnõusse ja puistake pinnale ühe kihina želatiini pulber. Lase 5-10 minutit seista, et see pehmeneks. Samal ajal kuumuta keskmisel kuumusel koor, suhkur ja vaniljeekstrakt (kaun) kuni suhkur lahustub. Eemaldage tulelt ja visake vaniljekaun ära. Sega juurde želatiin ja vahusta kohe ühtlaseks ja lahustunud massiks. Kui želatiin ei ole täielikult lahustunud, tõsta kastrul tagasi pliidile ja kuumuta tasasel tulel. Sega pidevalt ja ära lase segu keema. Valage serveerimisnõusse. Hoia külmkapis vähemalt 2-4 tundi. Soovi korral lisage värskeid puuvilju, marju või marjakastet. Panna cotta võib katta kilega ja hoida külmkapis kuni 3 päeva.
Veebiajakiri Scandinavian HOME