Leia elutoas koht ajakirjale

Elutuba kui kunstiteos toob esile iga detaili tähtsuse terviku loomisel. Kui soovid oma lemmikajakirjadele anda erilist kohta, tuleb olla loov ja mõelda läbi, kuidas neid ruumi integreerida, et nad oleksid mitte ainult praktiliselt paigutatud, vaid ka esteetiliselt meeldivad. Riiulid, põrand, söögilaud ja öökapp on küll tavalised kohad ajakirjade hoiustamiseks, ent tasub kaaluda, kuidas need igapäevaelu elemendid saaksid anda ajakirjadele mitte lihtsalt juhusliku koha, vaid tõeliselt toimetulekuks loodud, elegantse ja mugava paiga.

Riiulid on sageli kõige ilmsem valik ajakirjade hoidmiseks. Tavalised riiulid võivad olla ümber kujundatud ja täiendatud detailidega, mis muudavad need praktiliseks ja esteetiliselt meeldivaks. Näiteks võiks riiulile lisada õhukese ja elegantse raamaturiiuli vahe, mis hoiaks ajakirjad paigal ja aitaks neid visuaalselt eristada. Klassikalise stiili armastajatele sobivad puitmaterjalidest valmistatud riiulid, mis annavad ruumile sooja ja koduse atmosfääri, samas kui modernsemad lähenemised nagu klaasist või metallist riiulid pakuvad õhulist ja minimalistlikku lahendust.

Põranda kasutamine ajakirjade hoidmiseks võib esmapilgul tunduda ebatavaline, kuid see võib olla äärmiselt efektiivne, kui läheneda sellele loovalt. Näiteks võib põrandal asetada mugava ja stiilse korvi või kasti, kus ajakirjad saaksid end ootama panna. Korvi valik sõltub soovitud stiilist: kaunid nöörist või kangast korvid annavad boho- või maamajastiili, samas kui metallist või nahast kastid võivad lisada modernsuse või luksuse puudutuse. Kui põrandal olevad ajakirjad on korrapäraselt paigutatud ja organiseeritud, võivad need täiendada ruumi tervikut ja anda sellele koduse, kuid veidi juhusliku ilme.

Söögilaud on teatud määral riskantne koht ajakirjade paigutamiseks, kuid kui seda õigesti teha, võib see olla suurepärane lisand. Ajakirjad võivad olla laual kujundatud pilgupüüdjateks, kui need on kenasti jaestiiliselt kaetud elegantsete servade või ilusa kaanega. Näiteks võiksid ajakirjad olla laual asetatud ilusa kaanega ja koordineeritud, et need looksid kunstiteose moodi. Ilusad ajakirjahoidjad võivad mitte ainult organiseerida ajakirju, vaid ka lisada lauale visuaalset huvi ja stiili.

Öökapp, kuigi sageli pisike ja mitte alati silmapaistev, võib olla suurepärane koht, kus hoida ajakirju käepärast, kuid siiski diskreetselt. Öökapi peal võib ajakirju paigutada puhtalt ja korrastatult, lisades samas väikese kandiku või aluse, mis mitte ainult ei hoia ajakirju paigal, vaid annab ka elegantsi. Kui öökapp on piisavalt avar, võiksid kaaluda ka väikeste riiulite või sahtlite lisamist, mis looksid täiendavaid ruume ajakirjade hoidmiseks.

Kui ajakirjad on täis huvitavaid ideid ja inspiratsiooni, mida ei soovi kohe ära visata, on oluline, et nende jaoks oleks olemas mõnus ja kindel koht. See ei tähenda ainult nende füüsilist hoidmist, vaid ka nende säilitamist visuaalselt meeldivas ja kergesti ligipääsetavas kohas, kus neid alati vaadata ja nautida, kui vajad inspiratsiooni või lihtsalt rahu pärast lugemist. Iga elutuppa hoolikalt ja armastusega valitud ajakirjapaikade loomine ei ole mitte ainult praktiline lahendus, vaid ka osa ruumi loovast ja esteetilisest väljendusest.

Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: entrancemakleri.se, alvhem.com

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist ELUTUBA

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.