Oskuslik elutoa lahendus väikses korteris

Oskuslik elutoa lahendus väikses korteris

Selles kompaktsetes mõõtmetes, kuid oskuslikult kujundatud 33-ruutmeetrises Rootsi korteris on iga ruutmeeter hoolikalt läbi mõeldud ja kasutatud maksimaalselt ära, luues avaruse ja mugavuse tunde isegi piiratud pindadel. Korteri ruumide ainulaadne valgus ja atmosfäär tuleneb peamiselt kahest suurtest aknast, mis valgustavad elutoa, köögi ja magamistoa. Need aknad mitte ainult ei täida ruumi loodusliku valgusega, vaid loovad ka visuaalse ühenduse sise- ja väliruumi vahel, andes korterile avaruse ja õhulisuse tunde.

Kuna korteri laed on kõrged, on seina- ja ruumikasutus planeeritud nutikalt. Köögis on paigaldatud maast laeni köögimööbel, mis pakub arvukalt hoiustamisvõimalusi. Kõrged kapid ja riiulid, mis ulatuvad otse lakke, on lahendanud hoiustamisprobleemid, säilitades samal ajal ruumi puhtuse ja korda. Köögi praktilisus ei jää siiski silma riivama – see on elegantne ja stiilne, andes ruumile professionaalse ilme.

Elutoa puhkamisnurk on paigutatud suurte akende alla, kus iga mööblielement on hoolikalt valitud ja paigutatud, et maksimeerida ruumi kasutust ja mugavust. Musta tooni kahekohaline nahkdiivan, mis on asetatud selle ruumi peamise valgusallika alla, loob mõnusa ja kaasaegse keskkonna. Diivani ees on värvilise mustriga käsitöö vaip, mille säravad toonid ja tekstuur toovad ruumi soojust ja värskust. Vaibi peal seisab lihtsa, kuid elegantse disainiga väike diivanilaud, mille minimalistlik välimus täiendavad diivani ja vaiba harmooniat.

Sisenedes korterisse, jääb kohe silma vasakule seina sisse integreeritud seina sopp, mis on ideaalne koht igapäevaste aksessuaaride, näiteks käekottide, paigutamiseks. See praktiline lahendus mitte ainult ei muuda ruumi funktsionaalsemaks, vaid lisab sellele ka visuaalset huvi ja ainulaadset iseloomu. Magamisala jääb läbi vaheseina eraldatuks, pakkudes privaatsust ja rahu, samas kui kogu korter on lahendatud nii, et igapäevaelu ei muutuks kitsaskohtadeks, vaid nautimisvõimaluseks. See 33-ruutmeetrine korter on  suurepärane näide sellest, kuidas isegi väikestes ruumides saab luua stiilse, funktsionaalse ja mugava elukeskkonna. Iga detail on läbi mõeldud, et tagada ruumi maksimaalne kasutamine ja elamise nauditavus, luues samal ajal sooja ja kutsuva atmosfääri.

Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Stiil: Nouvel Interior & photos, Fotograaf: Anders Bergstedt, Fotod: entrancemakleri.se

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist ELUTUBA

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.