Retsept | Juustuküpsised

Retsept | Juustuküpsised

Koostis:

250 g riivjuustu
150 g võid
150 g jahu

Valmistamine:

Sega omavahel 250 g riivitud juustu, 150 g pehmet võid ja 150 g jahu, kuni moodustub ühtlane tainas. Kui tainas on ühtlane, vormi sellest pall, mässi see toidukilesse ja pane pooleks tunniks külmkappi, et tainas taheneks. Kui tainas on jahtunud, võta see külmikust välja ja lase paar minutit pehmeneda, et seda oleks lihtsam töödelda. Sõtku tainast veidi, seejärel rulli see tööpinnal umbes 0,8 mm paksuseks.

Kui tainas on ühtlaselt õhuke, võid kasutada piparkoogivorme, et küpsistele lõbusad kujundid anda, või lõika noaga lihtsalt ribad. Aseta vormitud küpsised küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, jättes nende vahele natuke ruumi. Kuumuta ahi 180 kraadini ja küpseta küpsiseid umbes 15 minutit, kuni need muutuvad kuldseks ja kergelt pruuniks. Võta küpsised ahjust ja lase neil täielikult jahtuda, et saavutada mõnusalt krõbe tekstuur. Serveerimiseks sobivad need hästi nii iseseisva suupistena kui ka näiteks erinevate kastmete kõrvale.

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

Scandinavian HOME

- aastast 2015 -