Äärmiselt armsa sissepääsuga veranda

Imekaunis hingega kodu, kus on nii sajandivahetuse võlu kui autentsust

Topeltustega sissepääs loob esmakordsel avamisel mõnusa ja kutsuva mulje, juhatades teed otse avarale verandale. Veranda ise on täis vana aja hõngu, mille mööbel on hoolikalt valitud nii, et see moodustab harmoonilise terviku, sidudes omavahel möödunud ajastute esteetika ja tänapäevase stiilitunnetuse.

Antiikmööbel, mis pärineb erinevatest aegadest, peegeldab elegantset käsitööd ja toob esile selle ruumi erilist iseloomu. Nii diivanid kui ka toolid on paigutatud viisil, mis kutsub istuma ja nautima rahulikku keskkonda, milles on ühendatud nii ajalugu kui ka hubasus. Veranda ei ole mitte ainult koht istumiseks, vaid ka ruum, mis kannab edasi ajaloo lugusid ning pakub oma detailirohkusega rikkalikku visuaalset elamust.

Majal, mis sai alguse juba 1890. aastal, ei olnud esialgu verandat. Selle lisamine toimus alles 1995. aastal, mil tehti suurem välisfassaadi renoveerimine. Selle renoveerimise käigus tehti kaalutletud otsus lisada sissepääsule veranda, mis on nüüdseks saanud oluliseks osaks hoone üldisest arhitektuurist. Veranda ehitamisel võeti arvesse nii maja ajaloolist väärtust kui ka selle praktilisi vajadusi. Erilist tähelepanu pöörati sellele, et veranda säilitaks originaalse hoone stiili ning harmoneeruks hoone välisilmega. Esialgsed maja välisseina aknad jäid puutumatuks, need taastati ja säilitati oma algses ilus, samal ajal kui veranda uued aknad paigaldati seintele, tuues sisse rohkem valgust ja võimaldades avarama vaate ümbruskonnale. Need uued aknad on paigutatud viisil, mis mitte ainult ei lisa ruumi rohkem valgust, vaid muudab veranda soojaks ja külalislahkeks kohaks.

Veranda põrandal on oma eriline lugu. See pärineb ühest teisest vanast hoonest, mis lammutati, kuid mille puidust põrandalaua tükid päästeti, puhastati ja hoolikalt korrastati enne, kui need siia paigaldati. Põranda loomine sellisel viisil lisab verandale ajaloolist sügavust ja isikupära, luues tugeva sideme möödunud aegade ja tänapäeva vahel. Põrandaplaadid kannavad endas ajalugu, mis on omakorda toeks üldisele atmosfäärile ja iseloomule, mida veranda külalistele pakub. Lisaks on põranda värvivalik, mis kaldub looduslike puidutoonide poole, kooskõlas ülejäänud ruumi sisekujundusega, eriti seinte värviga, mis on maalitud beeži pärlmuttertooniga. See toon sobib suurepäraselt kokku puidust põrandaga, tuues esile ruumi soojuse ja hubasuse.

Veranda sisekujunduse keskseks elemendiks on mööbel, mis on hoolikalt valitud, et peegeldada 19. sajandi lõpu maitsekust ja stiili. Valitud mööbliesemed pärinevad 1800. aastate lõpust, mis sobitub hästi maja enda valmimisajaga. Valge mööbel loob puhta ja elegantse visuaalse fooni, pakkudes samas ka kontrasti beežide ja puidutoonidega. Mööbel ei ole mitte ainult kaunis, vaid ka praktiline – see on valitud mugavust silmas pidades, et veranda oleks koht, kus saab nautida aega nii pereringis kui ka sõpradega. Mööbli klassikaline stiil peegeldab ajastule omast peenet käsitööd ja detaile, mis lisavad verandale luksuslikku, ent samas tagasihoidlikku võlu.

Tekst/kujundus: Scandinavian HOME | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod : historiskahem.se

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist MAAKODUD | MAJAD

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.