Kaunite värvilaikudega, hubase maakodu erinevad magamistoad

Kaunite värvilaikudega, hubase maakodu erinevad magamistoad

Sel korral kirjeldame põhjalikult ühte kaunist maakodu, keskendudes selle mitmekesistele magamistubadele ja nende ühendavale koridorile. Kõnealuses kodus, mis asub rahulikus ja looduskaunis piirkonnas, on igal ruumil oma kordumatu atmosfäär ja sisekujunduse lähenemine, mida on kujundatud hoolikalt läbi isikupärase ja läbimõeldud stiili. Iga tuba selles majas peegeldab erinevaid ajastuid ja meeleolusid, mida väljendatakse oskuslikult läbi mööbli, värvide ning detailide, mis annavad ruumidele erilise iseloomu ja hubase tunde.

Alustame maja ülemise korruse lastetubadega, mis loovad majas mängulise ja samas rahuliku atmosfääri. Mõlemasse tuppa on hoolikalt valitud mööbliesemed, mis on leitud kas taaskasutusest või vanakraami turgudelt. Need antiiksed või unikaalsed mööblidetailid on saanud uue elu ja sobivad suurepäraselt maakodu sooja, koduse interjööriga. Esimeses lastetoas, mille seinad on kaetud osaliselt lillemustrilise tapeediga, valitseb harmooniline kombinatsioon modernsest ja ajaloohõngulisest stiilist. Tapeedi rikkalik lillemuster annab toale erilise võlu ja pehmuse, mis mõjub nii unistavalt kui ka rahustavalt. Lillemustrilised toonid on oskuslikult integreeritud ka toa muusse sisustusse, sealhulgas voodipesusse, kardinatele ja patjadele. See loob tervikliku ilme, kus kõik elemendid harmoneeruvad omavahel, luues ühtse, kuid siiski mitmekesise kujunduse.

Teises lastetoas on rõhku pandud kolmele värvitoonile – valgele, helehallile ja helerohelisele. Neid toone kohtab nii mööblil kui ka seinadel, luues seeläbi rahustava ja värske ilme. See tuba on suurepärane näide sellest, kuidas lihtsad värvitoonid suudavad omavahel kombineerituna luua stiilse ja kütkestava koosluse. Mööbli hulgas on ka vana antiikne öökapp, mis on saanud uue hingamise läbi valge värvi.

See on suurepärane näide taaskasutuse ilu ja praktilisuse ühendamisest. Valgeks värvitud kapp toob välja mööbli detailsuse ja sobitub ideaalselt ülejäänud toa helehalli ja helerohelise paletiga. Lisaks sellele lisab taimekasutus ruumile looduslähedust ja elavust, pakkudes vastukaalu mööbli puhtatele ja minimalistlikele joontele. Helerohelisel voodil torkab silma voodipesu, mis kannab endas esimeses lastetoas nähtud lillemustrit. See on peen ja läbimõeldud viide, mis ühendab kaht tuba omavahel ja loob kaudse dialoogi nende kahe erineva interjööri vahel. Sellised väiksed detailid mängivad olulist rolli ruumide terviklikkuse loomisel, kuna need viitavad ühtsele stiililisele ja esteetilisele joonele, mis jookseb läbi kogu maja.

Lisaks nendele kahele toale väärib tähelepanu ka korrus, mis ühendab erinevad ruumid omavahel. Korridoris on kasutatud neutraalseid ja heledaid toone, mis avardavad ruumi ja annavad sellele kerge ja õhulise mulje. Korruse seinad on kaetud pehme halli tooniga, mis sobib suurepäraselt ülejäänud majasisesele disainile. Samuti on koridori valitud mööbel ja sisustusdetailid hoolikalt läbi mõeldud. Siin kohtab nii praktilist mööblit kui ka dekoratiivseid elemente, mis lisavad isikupära ja elu. Koridori ääres asuvad väikesed kunstiteosed, vanad raamitud pildid või peeglid, mis lisavad ruumile sügavust ja nostalgiat. Kõik need detailid ja elemendid töötavad koos, et luua sidus ja harmooniline ruumide vahel liikudes.

Trepist alla minnes jääb teisele korrusele tapeeditud koridor (William Morris Limestone/Artichoke tapeet), kus kaunis mustriline tapeet tuleb valgete aknaraamide, valgete põranda- kui laeliistude ja valgete uste kõrval kenasti esile. Koridori suurte akende juurde tehtud mõnus istumisnurk antiiksete tugitoolidega ja valgeks värvitud vana abilauaga, kus hetkel ühel toolil puhkab mõnusalt pere lemmik. Lisaks on esikusse paigutatud kena antiikne, valgeks värvitud mahukas riidekapp, erinevate esemete hoiustamiseks.

Samal korrusel asuvad kaks suuremat tapeeditud magamistuba, kus esimese magamistoa seintele valitud Morris & Co. Golden Lily, Green / Red imeilus tapeet, mis suurepäraselt sulandub kokku ülejäänud ruumi valitud mööbli, tekstiili kui sisustusega. Antud tapeediga mustri juurde kombineeritud nii heledamaid kui ka üksikuid tumedamaid toone, mis pehmendaksid jõulise mustri ilmet interjööris. Valget tooni toodud ruumi läbi valge magamistoa ukse, kummuti, valge voodi ja öökapil oleva lambikupli kaudu. Pruuni tooni toodud sisse läbi erinevate vanade, väiksemate mööblidetailide. Kahvaturoosat tooni kombineeritud ruumi läbi kardinate ja tükike kollast tooni läbi väikse kapi. Üldmulje jäänud magamistoas mõnusalt hubane.

Teises teise korruse magamistoas kohtab heledamat, prantsuse käekirjaga magamistuba, kus seinatapeediks valitud  Fjärsman tapeet, kuhu juurde kombineeritud nii valget, erinevaid siniseid kui beeže toone.

Tekst/kujundus: Scandinavian HOME | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod : historiskahem.se, Fotograaf: Joakim Johansson

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist MAAKODUD | MAJAD

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.