Sinepikollane toon ja pilvetapeet

Sinepikollane toon ja pilvetapeet

Lastetuba on kujundatud maitsekalt, lähtudes valgetest toonidest, mis toovad esile selguse ja kerguse, luues rahuliku ja puhta atmosfääri, mis on ideaalne koht lapse unistuste täitumiseks ja loovuse avastamiseks. See ruum on justkui õrn ja avar lõuend, kuhu on lisatud mängulisi aktsente, et tasakaalustada minimalistlikku ilmet ja pakkuda silmale rõõmu igas ruumi nurgas.

Üks ruumi kesksemaid elemente on Borastapeter Claudia tapeet, mis katab ühe seina. Selle tapeedi peamine muster koosneb pilvedest, mis oma pehme joone ja erineva kujuga meenutavad taevast, kus pilved hõljuvad vaikselt, nagu unenäod, mis aeglaselt üle lapse silmade liiguvad, viies teda uusi ja avastamata maailma nurki avastama. Tapeet ei ole mitte ainult dekoratiivne, vaid ka atmosfääriline – see lisab ruumi sügavust ja avarust, tuues kaasa tunde, justkui võiks igal hetkel pilvedesse astuda ja lennata üle vikerkaare. Pilvetapeedi pehmus loob kontrasti muude elementidega ruumis, andes sellele hingava ja vabalt voolava iseloomu, mis mõjub lõõgastavalt.

Põrandal on valgeks värvitud puitpõrand, mis aitab säilitada ruumi helgust ja avarust, samal ajal kui pehme toonidega kaltsuvaip lisab soojust ja kodusust. Vaip on kudumite mitmekesisuses värviline, kuid toonid on siiski mahedad, sobitudes suurepäraselt üldise ruumikujundusega. See on ideaalne koht, kus laps võib istuda, lugeda, mängida või lihtsalt lasta fantaasial lennata. Vaibal on midagi nostalgilist ja kodust, meenutades vanaema käsitööd, kuid see on samal ajal ka kaasaegne, olles pehme ja mugav ka kõige väiksemate jalataldade all.

Mööbel, mis on samuti valge, sulandub sujuvalt ruumi üldisesse tonaalsusesse, pakkudes praktilisi lahendusi ilma üleliigse keerukuseta. Iga element on hoolikalt valitud, et teenida mitte ainult funktsiooni, vaid ka esteetilist eesmärki. Valge mööbel on neutraalne taust, mis lubab sinepikollasel toonil tõusta esiplaanile. Sinepikollane, mis on toodud sisse läbi erinevate detailide – kardinate, vooditekstiili, pleedide ja üksikute aksessuaaride –, loob sooja ja päikselise kontrapunkti. Sinepikollane on nagu suvehommik, toob ruumi valgust ja elu, tuues tasakaalu valge puhtuse ja pilvede õrnuse vahele. Kardinad, mis langevad pehmelt akende ette, tuletavad meelde päikesekiiri, mis läbi pilvede murravad, samal ajal kui vooditekstiil ja pleedid loovad kutsuva hubasuse, mis pakub sooja peavarju nii päeval kui öösel.

Lisaks sellele on toas veel mõned erilised detailid, mis annavad sellele iseloomu ja praktilisust. Üks neist on ruumi panipaik, mis on diskreetselt peidetud eraldi ukse taha. See annab võimaluse hoida toas korda ja vältida liigset segadust, jättes avaraks mänguruumi ja pakkudes lapsele vabadust ilma pideva korrastamiseta. Eraldi mahukas kapp pakub lisaruumi riiete ja mänguasjade hoiustamiseks, aidates lapsel õppida, kuidas oma asju hoida ja korras hoida. Lisaks on ruumis ka sekretärkapp, mis on spetsiaalselt mõeldud koolitöödeks. See on praktiline mööbliese, mis on samal ajal elegantne ja diskreetne, sobitudes ideaalselt ruumi ülejäänud stiiliga. Valgeks värvitud sekretärkapp mitte ainult ei võimalda lapsel hoida oma kooliasju organiseeritult, vaid pakub ka õdusat nurgakest, kus keskenduda lugemisele ja õppimisele.

Magamise jaoks on toas sinepikollaste kardinate taha peidetud pimendav ruloo, mis igal õhtul ette tõmmatakse. See tagab, et toas on täielik pimedus, mis on vajalik sügava ja rahuliku une saavutamiseks. Laps saab magama minna, teades, et teda ümbritseb turvaline ja rahulik keskkond, kus valgus ei sega ja kus hommik saab alata värskelt ja puhanuna. Pimendav ruloo lisab ruumi veel ühe kihi privaatsust ja rahu, aidates luua turvalise varjupaiga, kus puhata ja taastuda.

Kogu ruumi kujundus on justkui kooskõlas looduse rütmidega – valge puhtus ja õrnus meenutavad talve vaikust ja rahu, samal ajal kui sinepikollased aktsendid toovad suve soojust ja rõõmu. See harmoonia, mis ühendab eri aastaajad ja meeleolud, loob täiusliku keskkonna lapse kasvuks ja arenguks, pakkudes samas nii loovust ergutavat mänguväljakut kui ka turvalist ja rahustavat puhkepaika.

Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: alvhem.com

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist LASTENURK | LASTETUBA

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.