Pisike tuba, kõige pisemale

Pisike tuba, kõige pisemale

Väike magamistuba, mis on õdusalt ja stiilselt kujundatud, laotab end ette kui rahulik ja tasakaalukas oaas. Erinevate hallide toonide harmooniline koosmäng katab ruumi seinad ja loob sügava visuaalse kanga, mis peidab endas rahu ja hubasust. Halli varjundid ulatuvad pehmetest, heledatest toonidest, mis meenutavad varahommikuse udu mahedust, kuni sügavamate hallide nüanssideni, mis toovad meelde kivide rahustava ja jõulise olemuse. Need erinevad hallid koosmõjus annavad ruumile sügavuse ja visuaalse rütmi, pakkudes tasakaalu ja rahu.

Ruumi keskne element, mis tõmbab endale tähelepanu, on imearmsalt tagasihoidlik, ent samas pilkupüüdev beebivoodi, mis on rotangist ja asetatud õrnalt liikuvatele ratastele. Sellel voodil on pehme, looduslik kumerus, mille käsitsi punutud struktuur toob esile osavuse ja ajatu käsitöö. Voodi soojad ja mahedad toonid seisavad kontrastiks ruumi hallidele varjunditele, pakkudes visuaalselt pehmendavat ja sooja punkti kogu sisekujundusele. Kuna tuba on väike ja intiimne, on selle kujundus hoolikalt läbimõeldud, iga detail on omaette oluline ja harmooniliselt seotud ruumi üldise olemusega. Voodil on keskne roll – see on mitte ainult funktsionaalne ese, vaid ka esteetiline sümbol, mis toob esile lihtsuse ilu ja rahulikkuse tunnet.

Ruumi põrand on veidi tumedam, sellel on tugev ja maalähedane toon, mis meenutab metsapõhja või vanaaegse puitpõranda soojust ja tugevust. See puitpõrand kutsub end puudutama, nagu oleks see kandnud läbi aastate lugematuid jalajälgi ja nüüd oma küpsuses leidnud ideaalse koha selles ruumis. Põrandale on laotatud skandinaavia stiilis puuvillane vaip, mis lisab pehmust ja tekstuuri. Vaiba loomulik ja rahulik disain, mis mängib lihtsate mustritega, sobib suurepäraselt kokku ruumi naturaalse puidutooni ja hallide seintega, luues ühtse, harmoonilise terviku. Vaiba pehmed kiud pakuvad mitte ainult visuaalset naudingut, vaid ka füüsilist mugavust – see on koht, kus on hea paljajalu käia, tunda selle all maa soojust ja mõelda, kui mõnusalt see last ümbritseb.

Ruumis on ka mõni valitud mööbliese, mis kõik annavad edasi midagi sügavalt isiklikku ja ajatut. Üks neist on vana, kulunud puitredel, mis seisab nurgas justkui vaikiv tunnistaja ajale, mis on möödunud. Sellel redelil on väikeid värvipritsmeid, mis annavad edasi lugusid kaugetest maalritöödest, kus iga plekk ja täke kannavad endas oma lugu. Redel on lihtne ja robustne, ent samas hämmastavalt kunstiline oma ilmastikukindlas olekus. See seisab seal kui mälestuste hoidla, tuues ruumi sisse killukese minevikku ja tasakaalustades ruumi kaasaegse ja naturaalsete detailidega kujunduse.

Kõik see kokku – hallide toonide mäng, rotangist beebivoodi soojus, naturaalne puit ja vaip, vana puitredel oma ajalooga – loob ruumi, mis on rohkem kui lihtsalt magamistuba. See on koht, kus on tunda elu rütmi ja ajatut ilu.

Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: alvhem.com

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist LASTENURK | LASTETUBA

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.