Soojade, neutraalsete toonidega lastetuba

Soojade, neutraalsete toonidega lastetuba

Väike lastetuba võib olla tõeline varakamber hoolikalt läbimõeldud disainilahendustega, mis loovad lapsele nii praktilise kui ka inspireeriva keskkonna. Siin on kõik paigutatud ja korraldatud nii, et see soodustaks lapse iseseisvust ja enesejuhtimist juba varajases nooruses. Iga mööbliese ja sisustuselement on hoolikalt valitud ning paigutatud täpselt sobivale kõrgusele, et väike inimene saaks vaevata ja iseseisvalt toimetada oma igapäevatoimetusi.

Raamatud, mis täidavad väikese riiuli, on kergesti kättesaadavad, nii et lapsel on alati võimalus sirutada käsi oma lemmikmuinasjutu või uue avastuse järele. Samasuguse läbimõeldusega on asetatud ka mänguasjad – need on mugavalt paigutatud riiulitele ja kastidesse, et laps saaks ise mängu alustada, kuid ka sama hõlpsasti lelusid oma kohale tagasi asetada, kui mänguaeg lõpeb. Selline korraldus aitab arendada mitte ainult loovust ja mängurõõmu, vaid õpetab ka vastutust ja korda juba varases eas.

Toa seinad, mis on värvitud pehme ja rahuliku Jotuni tooniga, loovad ruumis rahuliku ja tasakaalustatud atmosfääri. Värv on õrnalt läikiv ja püüab kinni päeva valguse, muutes ruumi loomulikult helgemaks ja avaramaks, samal ajal säilitades soojuse ja hubasuse tunde. Sisseehitatud garderoobikapp sulandub ideaalselt ülejäänud ruumiga, jättes mulje, et mööbel on osa seinast, aidates ruumi muuta avaramaks ja puhtamaks. Hallikas seinatoon on aga midagi enamat kui lihtsalt neutraalne taust – see on meeleolu loov element, mis annab edasi elegantsi ja ajatut ilu.

Põrand on kaetud heleda puiduga, mille soe toon lisab ruumile soojust ja tasakaalu. Puupinnad mängivad harmooniliselt kokku valgete, kõrgete põrandaliistudega, mis raamivad kogu ruumi. See kontrast loob peenelt tasakaalustatud välimuse, mis on samal ajal nii klassikaline kui ka kaasaegne. Iga pisiasi – alates põrandaliistudest kuni akende ümbrusteni – on disainitud mõttega, et nad aitaksid luua tervikliku ja harmoonilise elukeskkonna.

Eriti silmapaistvaks elemendiks selles toas on tumehall baldahhiin, mis ulatub kaitsvalt voodi kohal. See ei ole lihtsalt dekoratiivne element, vaid loob voodile rahuliku ja turvalise varjualuse, mis sobib ideaalselt lapsele rahulikuks uneks või mängimiseks. Baldahhiini kangas langeb pehmelt voodi kohal, pakkudes lapsele võimalust oma väikese varjatud maailma loomiseks. Lisaks sellele, et see loob turvatunde, mängib baldahhiin ka visuaalselt olulist rolli, tuues esile pehmeid kontraste ja täiendades tugitooli ning voodi tekstiilide valikut.

Kangad, mida kasutatakse nii voodis kui ka tugitoolis, on hoolikalt valitud nii tekstuuri kui ka värvuse poolest. Need täiendavad üksteist, luues tervikliku ja sidusa mulje, mis ühendab kogu toa sisustuse ühtseks tervikuks. Pehmed tekid ja padjad toovad ruumi soojuse ja mugavuse, samas kui tugitool on täiuslik paik nii lugemiseks kui ka lapsevanemale lapse une kõrvalt rahulikuks hetkeks. Kõik need detailid, alates baldahhiinist kuni vooditekstuurideni, loovad toa, mis pole mitte ainult ilus vaadata, vaid ka praktiline, mugav ja lapse arengut toetav koht. Iga detail selles ruumis räägib oma lugu, iga valik on tehtud hoolikalt, arvestades lapse vajadusi ja soovides luua keskkond, kus ta saaks areneda turvaliselt, loovalt ja rõõmsalt. Ruum ei ole lihtsalt elamise koht, vaid väikese inimese maailma keskpunkt, kus kõik on harmoonias ja mille eesmärk on pakkuda turvalist, õnnelikku ja inspireerivat lapsepõlve.

Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: alvhem.com

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist LASTENURK | LASTETUBA

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.