Avar tuba kahele väikelapsele

Avar tuba kahele väikelapsele

Toas laiub vaikus, milles peitub noor elu elevus. Suur ja avar ruum on täidetud rahuliku atmosfääriga, mis annab aimu, et siin viibivad kaks väikest last. Seinad, mis ümbritsevad seda kodust maailma, on kaetud peene tumehallika tooniga, mis pole liiga külm, pigem mõjub kui karge hommik, mille värskust pehmendavad erinevad soojad aktsendid. Nendes toonides leidub hoolikalt valitud tekstiile, mis aitavad luua tasakaalu ja kutsuvad end katsuma. Põrand on kaetud naturaalset heledat tooni puiduga, mis toob ruumi soojust ja õdusust. Iga samm toob esile puidu vaikse kriginalaadse muusika, meenutades kodu ja turvatunnet.

Valge mööbel lisab ruumi avarust ja kergust, justkui toetades kogu toa õrna elegantsi. Seina ääres seisab väike, aga ilus valge kamin, mille kohal asetseb diskreetne peegel, mis püüab kinni igat väiksemat valguskuma. Kamin pole pelgalt dekoratiivne, vaid kehastab midagi enamat – justkui sümbol kodusest soojusest, mis täidab kogu toa. Kogu selles peensuses on midagi ajatult klassikalist, mis ei kohmeta, vaid loob keskkonna, kus kasvamine ja arenemine tundub loomulik, nagu voolaks aeg siin omas rütmis.

Toa ühe seina ääres, veidi kamina vastas, on loodud väikene mängunurk, kus igal detailil on oma tähendus. Seal ootavad pehmed padjad, mis kutsuvad endale toetuma, ja õrn baldahhiin, mis rippudes loob varjatud pesa, kus on lastel võimalus maailma eest peitu pugeda. Riiulid, mis täidavad mängunurga kõrval oleva seina, on paigaldatud täpselt õigele kõrgusele, et väikeste käte ulatuses oleks alati midagi põnevat. Raamaturiiulid on täidetud pildiraamatutega, mis ahvatlevad igal hetkel sirvima. Need kutsuvad rändama lugude maailma, andes väikestele lugejatele vabaduse avastada ja fantaseerida.

Toa keskel laotub kalasabamustris vaip, mille pehmed ja keerukad jooned justkui ümbritsevad kogu ruumi kui õrn embus. See ühendab erinevaid mööblitükke, luues tervikliku ja harmoonilise koosluse, kus kõik tundub omal kohal olevat. Vaip pole pelgalt praktiline detail, vaid loob hubasuse, mis kutsub istuma ja mängima. Selle pehme pealispind muudab iga sammu mõnusaks ja kindlaks. Kogu ruumis leidub elu märke: pisikesed kaisuloomad, mis istuvad vooditel ja riiulitel, justkui valvurid, kes hoiavad lastel silma peal. Nad pole paigutatud juhuslikult, vaid igal mänguasjal ja plakatil seinal on oma roll. Seal ripuvad postrid, mis toovad toa seintesse rõõmsaid värve ja mängulist energiat, mida tasakaalustavad neutraalsed toonid ja mööbel.

Kõik on hoolikalt paigutatud nii, et ruum hingab ja tundub avar, ilma et oleks ülekoormatud. Ei ole liigseid asju, mis varjaksid valguse ja õhu liikumist. Igal esemel on oma eesmärk ja funktsioon, mis kõik kokku loob tasakaalustatud terviku. Siin ei ole midagi üleliigset, kuid samas on kõik vajalik olemas, et pakkuda lastele nii mugavust kui ka võimalust loovalt mängida ja unistada.

Toa ühes nurgas seisab suur valge riidekapp, mille uksed varjavad hoolikalt ära paigutatud lapse voodipesu ja riided. Kõik on oma kohal, et luua selgus ja kord, mis aitab kaasa rahulikule meeleolule. Riidekapis on piisavalt ruumi ka mänguasjadele, pakkudes paindlikkust ja võimalust, et ruum saaks kasvada koos lastega. Kuigi kapp on silmale varjatud, on selle olemasolu pidev ja kindel, pakkudes praktilist lahendust igapäevaelu vajadustele. Tuba on kui oaas, kus lapsed saavad areneda, mängida ja kasvada. See on koht, kus aeg liigub rahulikult ja elu kulgeb pehmelt, nagu vaiba kalasabamuster, mis lookleb ja voolab läbi kogu ruumi.

Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: alvhem.com

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist LASTENURK | LASTETUBA

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.