Öövalgusti valimine lastetuppa?

Öövalgusti valimine lastetuppa?

Paljusid lapsi vaevab õhtuti magama jäädes hirm pimeduse ees, mis võib muuta unele mineku keeruliseks ja ebamugavaks. Sellistel hetkedel osutub öölamp sageli hindamatuks abimeheks, pakkudes turvatunde ja mugavuse, mis aitavad rahulikult magama jääda.

Öölambi valgus, millel on pehme ja rahustav kuma, loob ruumis sooja ja kutsuva atmosfääri, mis aitab lastel lõõgastuda ja lihtsamini uinuda. Eriliselt on soovitatav valida LED-pirniga öölamp, kuna LED-tehnoloogia ei kuumene öö jooksul ning seeläbi tagab laste turvalisuse, vältides ohtlikke ülekuumenemise olukordi. See on eriti oluline, arvestades, et lapsed võivad öösel igasuguseid asju puudutada ja mängida, ning seetõttu peab öölamp olema ohutu ja usaldusväärne.

Öölambid osutuvad ka väga praktiliseks imikute jälgimisel öösel. Kui laps on väike, on öölampide valgus täiendavaks abivahendiks, mis võimaldab vanematel lapsi öösel jälgida, ilma et peaksid lastetoas kogu öö valgusallikaid põlema jätma. See mitte ainult ei säästa energiat, vaid vähendab ka öise segamise riski, mis võib tekkida, kui täiskohalised tuled on sisse lülitatud.

Tänapäeval on saadaval mitmesuguseid öölampe, millel on erinevad stiilid ja valguse omadused, kuid soovitatav on valida lihtsa, minimalistliku disainiga lamp, mille valgus on mahe ja mitte liiga ere. Sellised öölambid loovad rahustava keskkonna, mis aitab lastel rahulikult magama jääda, ilma et see oleks üleliia erutav või häiriv.

Skandinaavia stiilis lastetubades on eriti populaarsed teatud tüüpi öölambid, mis on samal ajal praktilised ja esteetiliselt meeldivad. Näiteks Miffy jänese LED-lamp, mille pehme kuma loob sooja ja turvalise tunde, on suur lemmik. Samuti on armastatud erinevad jänese kujuga lampide variandid, mis toovad toas sisse rõõmsat ja mängulist atmosfääri. Erilised pilvekese kujuga lambid pakuvad meeldivat ja pehmet valgust, mis imiteerib unistavat taevaefekti, samas kui ananassi lamp toob ruumi eksootilist särtsu ja soojuse. Lightbox ehk valguskast, kuhu saab lisada armsaid mõtteterasid, on multifunktsionaalne valik, kuna see töötab nii patareidega kui juhtmega, võimaldades kasutajal paindlikult valida, kuidas valgust kasutada. Kokkuvõttes, öölampide valik on täis erinevaid stiile ja omadusi, kuid olulisem on valida lamp, mis tagab laste turvalisuse, loob rahustava keskkonna ja aitab vanematel öösel jälgida oma last ilma liigse valgustuseta.

Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: entrancemakleri.se, alvhem.com, bjurfors.se

 

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist LASTENURK | LASTETUBA

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.