Kui beebivoodi peab mahtuma vanemate tuppa

Kui beebivoodi peab mahtuma vanemate tuppa

Esimeste elukuude jooksul kulutab imik suurema osa oma päevast voodis, sest beebid vajavad pidevat tähelepanu ja hoolt. Selle tõttu on noorte perede seas üsna tavaline, et lapse magamiskoht paigutatakse vanemate magamistuppa, et tagada mugav juurdepääs ning hoolitsus. Kui perel ei ole võimalust eraldi magamistubadeks, luuakse sageli spetsiaalne lastenurk vanemate magamistoas.

Sellise ruumilise kohandamise puhul on oluline mitte ainult funktsionaalsus, vaid ka esteetika. Nii on oluline, et magamistuba, kuhu beebi voodi paigutatakse, säilitaks oma stiilsuse ja harmoonia, samas kui igapäevane praktilisus ei jääks tahaplaanile. Alustuseks, kui värvilahendus on paigas, vali sobiv toanurk, kuhu beebi voodi mahub. See koht peaks olema ettevaatlikult valitud, et tagada lapse ohutus ja mugavus. Oluline on veenduda, et beebivoodi ei asuks seina lähedal, kus on pistikupesa või lülitid, mida laps kasvades võiks katsuda ja võimalikult ohtlikuks pidada. Samuti tuleks vältida voodi paigutamist radiaatori lähedale, et vältida lapse ülekuumenemist ja tagada, et ruumi temperatuur jääb mugavaks ja ühtlaseks.

Ruum ei peaks muutuma liialt mänguliseks ega ülekoormatud, kuna lihtsus ja minimalism võivad aidata luua rahuliku ja tasakaalustatud keskkonna. Piisab mõnest detailist või aktsendist, mis ei häiri kogu ruumi harmooniat. Näiteks võib beebivoodi lähedusse paigutada seinale riiuli, millele kinnitada öövalgusti. See võimaldab öösel last paremini jälgida, kui ta juhuslikult üles ärkab. Üksik valgusti võib anda piisavalt valgust, et hõlbustada öiseid toimetusi, ilma et see ruumi üle koormaks või beebi und häiriks.

Antud interjööri lagi ja põrand valge. Seintele valitud tumehall tapeet. Mööbli valikul lähtutud interjööri värvigammast ja toonide kokkusobivusest. Imehästi on antud interjööri sobitatud antiikne puidust kummut, mis lisab veidi särtsu muidu halli interjööri.

Beebile valitud hallis toonis beebivoodi, mida täiustab must linasest materjalist baldahhiin. Baldahhiini tume värv aitab ehk ka päeval lapsel paremini pimedamas magada. Voodi seinas avatud riiul, üksikute detailidega, mis annavad aimu armsal viisil beebinurgast.

Veel üks väike beebinurk vanemate magamistoas, lihtsa ja armsa lahendusega.

Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: entrancemakleri.se

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist LASTENURK | LASTETUBA

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.