Minimalistliku interjööriga kodukontor

Kui kodukontori disain üllatab positiivselt - minimalistlik kodukontor

Kodukontori loomine põhjamaises minimalistlikus stiilis on hoolikalt läbi mõeldud protsess, kus iga detail mängib oma osa ja kus kõik elemendid on valitud täpselt ning eesmärgipäraselt. See ruum ei ole loodud juhuslikult ega pealiskaudselt, vaid igale valikule on eelnenud sügav kaalutlus, kuidas saavutada harmooniat, tasakaalu ja rahu, mis on nii vajalik tõhusaks tööks ja keskendumiseks.

Kodukontori keskseks teljeks on musta ja valge kontrast. Need kaks klassikalist värvi loovad puhta ja selge raamistiku, mis on ühtaegu nii karge kui ka väljapeetud. See kontrast ei ole siiski jäik ega külm, sest ruumi on lisatud pehmendavaid elemente liivakarva toonides. Tekstiilvaip, mis katab põrandat, toob ruumi soojust ja mugavust, pakkudes visuaalselt ja taktiilselt pehmet vastukaalu musta ja valge vahelisele intensiivsusele. Sama toonide mängu võib märgata ka põrandakattematerjalis, mis täiendab ülejäänud sisustust oma looduslähedase ja rahustava tunnetusega.

Ehkki üldmulje võib esmapilgul tunduda lihtne ja tagasihoidlik, on tegelikult selle taga suur töö ja tähelepanelik detailide valik. Iga element – alates mööbliesemetest kuni väiksemate dekoratiivesemeteni – on valitud nii, et need moodustaksid ühtse ja harmoonilise terviku. Kõik valikud on tehtud eesmärgiga hoida ruumi tasakaalus ja vaba liigsetest visuaalsetest häirijatest, et luua avar ja õhuline töökeskkond. Must ja valge pole siin ainult värvid, vaid ka vahendid, millega ruumi selgus ja struktuur saavutada.

Sisustuse hulka kuuluvad ka õrnad värvilaigud, mida toovad ruumi toataimed ja teised hoolikalt valitud sisustusdetailid. Need väikesed, kuid olulised aktsendid elavdavad ruumi, andes sellele natuke elu ja orgaanilist energiat. Taimed mitte ainult ei lisa värvi, vaid ka pehmendavad minimalistlikku joont, tuues sisse looduslikku elementi, mis loob tasakaalu tehnilise ja kunstliku vahel.

Seinte valge toon mängib samuti olulist rolli ruumi üldilme kujundamisel. Valged seinad loovad puhta lõuendi, millele teised elemendid asetuvad – see mitte ainult ei ava ruumi visuaalselt, vaid võimaldab ka muudel detailidel rohkem silma paista, ilma et tekiks visuaalset üleküllust. Ruumi avarus ja valgusküllasus on saavutatud just tänu sellele valikule, kuid see ei oleks täiuslik ilma minimalistliku mööbli kasutamiseta, mille disain on teadlikult kerge ja õhuline.

Kogu sisustuse juures on järgitud minimalistlikku põhimõtet – vähem on rohkem. Iga mööbliese on valitud mitte ainult praktilisuse, vaid ka esteetika pärast. Mööbel on kujundatud nii, et see ei võtaks liiga palju ruumi ega varjutaks ruumi loomulikku valguse mängu. Selle eesmärk on pakkuda funktsionaalset töökohta, mis ei koormaks meelt ega tekitaks segadust, vaid aitaks keskenduda ja olla produktiivne. Nii sünnibki kodukontor, mis on tõeline rahupaik, kus saab rahulikult keskenduda tööle, ent samas nautida ka silmade puhkust ja meele rahu.

Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: entrancemakleri.se

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist KODUKONTOR

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.