Kodukontori idee, peenema näputöö tegijale

Kodukontori idee, peenema näputöö tegijale

Erilise peenmehaanikaga tegelemiseks on loodud eraldi kodukontori ruum, mis võimaldab keskenduda ja loominguliselt töötada, luues samal ajal meeldiva ja mugava töökeskkonna. Selle ruumi südameks on reguleeritavate jalgadega töölaud, mis on hoolikalt valitud nii funktsionaalsuse kui ka esteetika poolest. Laud võimaldab kõrguse kohandamist vastavalt tehtavale tööle ja selle vajadustele. Olenemata sellest, kas tegemist on õrnade käsitöödetailide või ulatuslikuma projekteerimisega, saab laua kõrgust mugavalt muuta, et tagada parim võimalik tööasend ja vältida pingeid kehahoiakus.

Töölaua kohal ripub valge IKEA riiulisüsteem, mis mitte ainult ei lisa ruumi puhtaid ja minimalistlikke jooni, vaid pakub ka praktilist ladustamisvõimalust. Riiulitele on paigutatud mitmekesine valik dokumente, õpperaamatuid ja märkmikke, mis on iga hetk hõlpsasti kättesaadavad. Samuti on seal ruumi töövahenditele, mis võimaldavad tööprotsessi sujuvust ja korrastatust. Riiulisüsteemi valge värvitoon hoiab ruumi valgusküllase ja avarana, aidates luua harmoonilise tasakaalu funktsionaalsuse ja visuaalse esteetika vahel.

Laua kõrval asub hoolikalt valitud puidust töötool, mis tagab, et isegi pikema tööpäeva jooksul on lihtne püsti tõusta ja end liigutada. Tooli disain keskendub mugavusele ja ergonoomikale, olles samal ajal ka visuaalselt kaunis ja sobiv üldise ruumikontseptsiooniga. Töötool on loodud toetama töötaja tervist, pakkudes vajalikku tuge alaseljale ja kehale, et vältida pikemaajalisest istumisest tulenevat väsimust ja ebamugavust.

Ruumis on ka metallist ratastel kapp, mis lisab veelgi praktilisust ja mitmekülgsust. Kapp võimaldab töövahendeid organiseerida ja korrastada, olles samal ajal piisavalt liikuv, et seda vajadusel mugavalt ümber paigutada. Sellele kapile on seatud pehme olemine, et väikeste pauside ajal oleks võimalik hetkeks puhata ja end mugavalt tunda. Lisaks kapi praktilisusele on ruumis veel eraldi uksega riiulitega panipaik, kus saab hoiustada suuremaid töövahendeid, kangaid ja muid vajalikke materjale, mida igapäevatöös kohe ei kasutata. See lisab tööruumile veelgi rohkem funktsionaalsust ja korrastatust, aidates hoida tööala puhta ja korrastatuna.

Töölaua kohale ja metallist kapi kohale on paigaldatud suunatavad IKEA kohtvalgustid. Need valgustid tagavad piisava valguse ka hilisõhtusteks töötundideks, pakkudes just seda valgustust, mida on vajalik töö erinevateks etappideks. Valgustite paindlikkus võimaldab suunata valgusvoo just sinna, kus see kõige rohkem vajalik on, andes tööle selguse ja täpsuse ka hämaras.

Kogu ruumi atmosfääri täiendab pehme triibumustriga põrandavaip, mis pehmendab samas ka põrandapinda, tuues ruumi juurde soojust ja hubasust. Selle vaiba värvikombinatsioonid loovad harmoonilise koosluse, olles sünkroonis riiulitel asuvate raamatutega, mis oma erksates ja mahetes toonides moodustavad justkui värvilised triibud riiulis. Vaip mitte ainult ei lisa ruumile visuaalset huvitavust, vaid ka ühendab ruumi erinevad elemendid, sidudes need ühtseks tervikuks, kus kõik tundub loomulik ja kooskõlas olevat.

Kõik ruumis olevad elemendid on hoolikalt valitud ja kombineeritud, et luua tasakaalustatud ja tõhus töökoht, kus iga detail toetab töötaja loovust, produktiivsust ja heaolu.

Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: alvhem.com

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist KODUKONTOR

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.