Kui armastad retrot- retro mööbel kodukontoris

Kui armastad retrot- retro mööbel kodukontoris

Kujutle end sisenemas kodukontorisse, mille sisustuses peegeldub ajastu vaim – 1950. ja 1960. aastate põhjamaine disainmööbel, mis kannab endas lihtsust, funktsionaalsust ja ajatut elegantsi. See oli periood, mil disainimaailm pöördus tagasi põhiväärtuste poole, tuues esile selged jooned, minimalistliku esteetika ja ergonoomilisuse, mis sobis ideaalselt väiksematesse ruumidesse. Tolleaegne mööbel ei olnud mitte ainult ilus vaadata, vaid ka praktiline, pakkudes lahendusi, mis vastasid modernse elustiili vajadustele. Kodukontor, mis on sisustatud 50-ndate ja 60-ndate põhjamaise disainmööbliga, ühendab selles mööblis peituva rahulikkuse ja elegantsi, samas olles täiesti funktsionaalne igapäevatööks.

Põhjamaine disain oli tol ajajärgul tuntud oma keskendumisega lihtsusele ja looduse vormide jäljendamisele. Selline lähenemine sobib suurepäraselt kodukontori sisustusse, kus on oluline luua ruum, mis oleks nii visuaalselt rahustav kui ka praktiline. Kujutle end istumas Arne Jacobseni kujundatud toolil, mille pehmelt voogavad jooned ja ergonoomiline kuju muudavad selle nii mugavaks kui ka stiilseks. Või ehk kaalu kasutada Hans Wegneri kuulsat Y-tooli, mille disain on kombinatsioon kunstilisest puhtusest ja funktsionaalsest mugavusest. Selliste mööblitükkide kasutamine ei tähenda pelgalt esteetilise väärtuse lisamist, vaid ka töökeskkonna parandamist, kus disaini ja mugavuse koosmõju muudab töötamise tõhusamaks ja meeldivamaks.

Tolleaegne disain pööras erilist tähelepanu materjalidele ja viimistlusele. Paljud 50-ndate ja 60-ndate põhjamaise disaini mööblitükid on valmistatud looduslikest materjalidest, nagu puit, mis toob ruumi soojust ja hubasust. Näiteks tekitab tiikpuust kirjutuslaud kombinatsiooni vastupidavusest ja elegantsusest, pakkudes samal ajal piisavalt ruumi töövahendite ja dokumentide jaoks. Sellelaadne mööbel on sageli puhta viimistlusega, ilma liigse ornamentikata, võimaldades ruumil hingata ja muutmata seda koormavaks või ülekoormatuks. Just see õhuline ja minimalistlik disain on see, mis teeb 50-ndate ja 60-ndate põhjamaise mööbli nii ideaalseks kodukontori jaoks.

Eriti hinnatud on selle ajastu mööbli modulaarne ja kohandatav olemus, mis lubab sisustust kergesti muuta ja uuendada vastavalt vajadusele. Näiteks riiulisüsteemid, mida sai kombineerida ja paigutada vastavalt ruumi suurusele ja omaniku soovidele, on endiselt populaarsed ja funktsionaalsed. Need riiulisüsteemid olid tihtipeale valmistatud kvaliteetsest puidust, mille vastupidavus ja kestvus on aidanud neil ajaproovile vastu pidada. Seega, kui otsid funktsionaalset lahendust oma kodukontori raamatute ja dokumentide hoiustamiseks, siis sellised klassikalised riiulisüsteemid võivad olla suurepärane valik.

Nendel aastakümnetel loodud mööbel oli loodud mitte ainult praktilisuse ja lihtsuse, vaid ka ilu eesmärgil. Mööbli disainis kasutati sageli looduse vorme, voolavaid jooni ja orgaanilisi kujundeid, mis pehmendasid sirgete joonte ja nurgeliste vormide domineerimist kaasaegses arhitektuuris. See on eriti oluline, kui mõelda kodukontori sisustusele – looduslikud vormid ja materjalid aitavad luua ruumi, mis ei ole üksnes töö tegemise koht, vaid ka koht, kus saab lõõgastuda ja keskenduda.

Retro mööbli valimine oma kodukontori sisustamiseks annab võimaluse lisada isikupära ja ajalugu. Paljud mööblitükid, mida sel ajal loodi, on säilinud suurepärases seisukorras ja neid saab leida nii mööblikauplustest, mis tegelevad vanavaraga, kui ka interneti müügikeskkondadest. Nende tükkide ostmine ei ole mitte ainult praktiline, vaid ka investeering ajatusse disaini, mis võib tulevikus väärtust kasvatada. Lisaks lisab see kodukontorile iseloomu ja sügavust, kuna iga mööblitükk jutustab oma loo ja toob kaasa killukese ajalugu.

50-ndate ja 60-ndate põhjamaine disainmööbel loob kodukontoris harmoonilise ja tasakaalustatud keskkonna, mis on nii visuaalselt rahustav kui ka funktsionaalselt tõhus. Nende aastakümnete mööblile omane lihtsus, kvaliteet ja looduslähedus muudavad selle ideaalseks valikuks kodukontori jaoks, kus soovid luua rahuliku, produktiivse ja inspireeriva atmosfääri.

Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: stadshem.se 1, 2, 3, 4, 5, alvhem.com 5, 6, 7

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist KODUKONTOR

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.