Hubane, maakodu ilmega, vana maja korteri, esik

Hubane, maakodu ilmega, vana maja korteri, esik

Mõne vana maja puhul võib esialgne instinkt olla eemaldada kõik vanad kihid ja alustada täiesti uuesti, kuid mõnikord on vana viimistluse säilitamises oma võlu ja väärtus. Tihti on need detailid, mis jutustavad loo maja ajaloost, ajast, mil see ehitati, ja inimestest, kes seal kunagi elasid. Originaalne viimistlus, olgu selleks krohvitud seinad, vanad tapeedid või sajandite jooksul kogunenud kihid, annavad ruumile sügavuse ja iseloomu, mida uued materjalid harva suudavad saavutada. Selle asemel, et kiirustada eemaldama või asendama, võib olla mõistlik kaaluda, kuidas neid elemente uute lahendustega ühendada, andes nii ruumile ajatu ja ainulaadse ilme.

Näiteks esikus, mille puhul on seinad kaetud kauni rohekas-halli linaõlivärviga, on viimistlus hoolikalt valitud, et täiendada olemasolevat arhitektuuri ja esile tuua vana maja soojust. Linaõlivärv, oma looduslike omadustega, sobib suurepäraselt selliste vanade pindade viimistlemiseks, kuna see laseb seintel hingata ja ei loo läbitungimatut kihti. Selline värvitoon pakub rahulikku ja mahedat tausta, millele on kergesti võimalik juurde lisada erinevaid sisustuselemente ja detaile.

Esikus on valitud värviskeem lihtne, kuid läbimõeldud. Valgeks värvitud uksed ja liistud loovad kontrasti hallikasrohelise seinaga, andes ruumile heledust ja avarust. Kõrvale on lisatud naturaalne puitpõrand, mis on hoolikalt taastatud ja viimistletud puidulakiga, et säilitada selle naturaalset ilu ja soojuslikku tooni. See puitpõrand, mis on originaalne, on taastatud selliselt, et iga kriimustus ja täke jutustab oma lugu, lisades ruumile ajaloolist sügavust.

Sisenedes esikusse, jääb paremale poole kohe ukse taha sisseehitatud kapp. See kapp ei ole lihtsalt praktiline koht hooajaliste riiete ja jalatsite hoiustamiseks, vaid see on ka oskuslikult peidetud element, mis sulandub ruumi üldisesse stiili. Selle asemel, et kapp domineeriks ruumis, on see diskreetselt paigutatud ja sulandub ruumi, luues seega rohkem avarust ja võimalusi esiku muudeks detailideks.

Paremas nurgas asuvad elegantsed valged nurgariiulid, mis pakuvad lisaruumi väikeste sisustusdetailide ja praktiliste esemete paigutamiseks. Üks riiulitest on varustatud kuldsete nagidega, mis lisavad ruumile luksuslikku nüanssi ja võimaldavad mugavalt riputada mantleid ja muid välisriideid. Kuld on tooni ja materjalina tagasihoidlikult, kuid maitsekalt sisse toodud ka läbi peegliraami, mis annab esikule elegantse ja ajatu ilme. See antiikse ilmega peegel on mitte ainult praktiline ese, vaid ka ruumi keskne visuaalne element, millele pilk puhkab. Peegli all asetsev väike riiul on ideaalne koht võtmete ja muude väikeste aksessuaaride hoidmiseks – väike, kuid oluline detail, mis muudab igapäevaelu mugavamaks.

Esiku mööbel on tagasihoidlik, kuid praktiline. Peegli all seisev vana valgeks värvitud tool kutsub istuma ja võimaldab mugavalt jalatseid jalga panna. See pole lihtsalt tavaline tool, vaid hoolikalt valitud mööbliese, mis sobib ruumi ajaloolise ja samas modernse stiiliga. Tooli lihtsus ja funktsionaalsus peegeldab kogu esiku olemust – see on ruum, mis on mõeldud olema nii praktiline kui ka stiilne.

Põrandal asuvad kaks vaipa, millest üks täidab esikumati funktsiooni, pakkudes praktilist lahendust, et kaitsta puitpõrandat mustuse eest. Teine vaip lisab ruumile visuaalset huvi ja soojust, ühendades kõik elemendid tervikuks. Need vaibad ei ole mitte ainult dekoratiivsed, vaid ka funktsionaalsed, pakkudes pehmust ja soojust, mida on talvisel ajal eriti hinnatud.

Kõik need detailid, alates vanast viimistlusest kuni uute värvilahenduste ja sisustuselementideni, loovad koos hubase ja harmoonilise ruumi, kus vana ja uus on oskuslikult ühendatud. Esik, mis sageli jääb tähelepanuta kui lihtsalt läbikäidav ruum, muutub hoolikalt läbimõeldud sisekujundusega kutsuvaks ja praktiliseks ruumiks, mis annab aimu kogu maja iseloomust ja ajaloost.

Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: kvarteretmakleri.se

 

 

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist ESIK

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.