Vana restaureeritud esik

Vana restaureeritud esik

Sisenedes sellesse restaureeritud vanasse majja, tunned kohe, kuidas sind ümbritseb ajalugu ja aupaklikkus. See on koht, kus mineviku pärand ja kaasaegne mugavus kohtuvad harmoonilisel moel. Esiku atmosfääris peegelduvad aastakümnete jooksul kogunenud mälestused, hoolikalt valitud detailid ning armastus traditsioonilise käsitöö vastu.

Põrandal ulatub silmade ette klassikalise ruudumustriga linoleum, mille iga samm peegeldab hubasust ja praktilisust. Muster on valitud mitte ainult ilu, vaid ka praktilisuse tõttu – linoleum on ideaalne lahendus esikusse, kus igapäevane liikumine ja jalatsite alt toodud tolm vajavad lihtsat hooldust. See katab esiku nagu elegantne vaip, millel on pehme sära ja mis annab ruumile visuaalset sügavust. Iga samm sellel tundub kui tagasipöördumine möödunud aegadesse, kuid samas pakub ka tänapäevast mugavust ja praktilisust.

Paremal pool, kohe esikusse astudes, tõmbab pilku väärikas antiikne sekretärkapp, mis seisab seal nagu ajastu vääramatu sümbol. Sekretär, oma tumedast puidust viimistlusega, toob interjööri sügavust ja kontrasti, eriti võrreldes ruumi heledate seintega, mis peegelduvad päikesekiirtes õrna kuma saatel. Selle vanaaegse mööblieseme peal on asetatud hoolikalt valitud aksessuaarid, mis justkui räägivad lugusid majas elanud peredest ja ajastutest. Vana foto, millel võib aimata kunagisi elanikke, seisab seal, nagu valvates ja hoides elus mälestusi. Selle kõrval on elegantselt paigutatud läbipaistvas klaasvaasis kimp lilli, mis toovad kaasa looduse värskust ja pehmendavad ruumi formaalsust. Eukalüpti oksad, oma rahuliku roheluse ja karge lõhnaga, lisavad ruumi loodusliku ja rahuliku aktsendi, tuues kaasa kergelt aromaatse õhuvärskuse.

Seinad on kaetud õrna kollaka tooniga puitpaneelidega, mille pealispind on sile ja puidune, lisades kogu ruumile soojust ja ajaloolist elegantsi. See toon, mille pehme valgus muudab veelgi õrnemaks, loob ruumis tasakaalu ja rahu, justkui sulandudes maja väärika ajalooga. Puitseinad ei ole lihtsalt dekoratiivne element, vaid pigem kui maja vundamendi peegeldus – stabiilsed, vastupidavad ja täis karakterit. Iga puidusüü, iga pind on kui jutustus ajast, mil sellised majad olid ehitatud kvaliteetse käsitöö ja ajatu stiilitajuga.

Esiku atmosfäär on kui vaikne ood möödunud aegadele, hoides alles maja algset ilmet ja väärikust, samas võimaldades mugavust tänapäeva külalistele. Kõik detailid, alates põrandast kuni mööblini ja seinteni, loovad ühtse terviku, mis kutsub esikusse astujat aeglaselt hingama ja tundma selle koha hinge.

Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: entrancemakleri.se

 

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist ESIK

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.