Kino- või teatritoolid esikus

Kino- või teatritoolid esikus

Vanad kinotoolid või teatritoolid on tõeliselt unikaalsed sisustuselemendid, mis suudavad lisada kodusele interjöörile ajatut karakterit ja soojust. Need mööbliesemed on täis ajalugu ja lugusid, andes ruumile koheselt nostalgilise atmosfääri. Kuid selliste haruldaste leidude otsimine võib olla aeganõudev ja keeruline, kuna nende kättesaadavus on piiratud. Iga õige eseme leidmine nõuab kannatlikkust ja teravat silma detailide suhtes, kuid kui need õnnestub leida, võib tulemus olla tõeliselt erakordne.

Näiteks on ühes kaunis Rootsi kortermajas esik, kus sisenemisel avaneb vaade detailiderohkele ja stiilsele kujundusele. Ruum tervitab külastajaid troopilise tapeediga, millel valge tausta peal on suurejoonelised, rohelised monstera lehed. Tapeet loob esikusse elava ja lopsaka atmosfääri, tuues looduse ilu siseruumidesse. Selle visuaalselt rikkaliku tausta ees seisavad tumedast puidust vanad kinotoolid, mis oma ajaga kulunud olekuga lisavad ruumile isikupära ja ajaloohõngu. Toolid on jäetud täpselt sellistena, nagu nad aastate jooksul on muutunud—natuke kulunud ja näha on kasutamise jälgi, mis ainult rõhutavad nende autentsust ja väärikust.

Nende vanade toolide paigutus esikus on mitte ainult esteetiliselt nauditav, vaid ka praktiline. Toolid on paigutatud nii, et need ei võta liigselt ruumi, kuna nende istekohad on alati üles tõstetud, kui neid ei kasutata. See tagab, et esikus on rohkem liikumisruumi ja ruum tundub avaram. Toolide vastasseinas on paigaldatud metallist nagi, mis täiendab ruumi funktsionaalsust, pakkudes praktilist lahendust mantlite ja kottide riputamiseks.

Esiku põrandakate on samuti hoolikalt valitud, et täiendada üldist kujunduskeelt. Põranda üks osa on kaetud keraamiliste plaatidega, mis on praktiline lahendus just sissepääsu läheduses, kus on rohkem liiklust ja võimalikku niiskust. Teine osa põrandast on kaetud heleda naturaalse puitparketiga, mis lisab ruumile soojust ja kodust hubasust, luues tasakaalu ja harmoonia kogu sisekujunduses. See kombinatsioon erinevatest materjalidest, tekstuuridest ja toonidest loob tervikliku ja viimistletud mulje, mis on ühtaegu kutsuv ja stiilne.

Selline sisekujundus, kus vanad kinotoolid või teatritoolid mängivad keskset rolli, tõeline näide sellest, kuidas mööbli valikul saab ajalugu ja nostalgiat siduda kaasaegse disainiga. Need esemed ei ole lihtsalt mööblitükid, vaid räägivad lugusid ja annavad ruumile sügavama tähenduse.

Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: entrancemakleri.se

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist ESIK

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.