Milline nagi valida esikusse?

Milline nagi valida esikusse?

Nagide maailm on tõeliselt mitmekesine, pakkudes rikkalikult valikuid, mis ulatuvad minimalistlikust ja modernsest disainist antiiksete ja traditsiooniliste stiilideni. Selle mitmekülgsuse tõttu võib sobiva nagi valimine osutuda keeruliseks, eriti kui püüda ühendada praktilisus ja esteetika. Esiku, kui kodu esimese ruumi, disain ja korrashoid on ülimalt oluline, sest just see jätab külalistele esmase mulje ning tervitab koju saabujat.

Nagide disain varieerub nii materjalide kui ka stiili poolest, ning tihti valitakse nagi mitte ainult funktsiooni alusel, vaid selle järgi, kuidas see sulandub ülejäänud ruumiga. Näiteks modernse interjööriga kodudesse sobivad puhtad ja lihtsad jooned, mida pakuvad Skandinaavia disaini mõjutused. Selliste nagide puhul domineerivad tihti naturaalsed materjalid, nagu puit ja metall, mis on töödeldud minimalistlikuks, ent funktsionaalseks kunstiteoseks. Selline disain aitab luua rahuliku ja korrastatud atmosfääri, mis on iseloomulik põhjamaade stiilile.

Vanakraamiturgudel leiduvad nagid seevastu võivad lisada ruumi ajaloolist hõngu. Need on sageli unikaalsed ja valmistatud ajahambale vastu pidanud materjalidest, nagu sepistatud rauast või väärikalt vananenud puidust. Need nagid kannavad endas lugu möödunud ajast ning võivad esikule anda hubase ja soojalt kutsuva mulje, eriti kui need on kombineeritud teiste vintage- või antiikstiilis detailidega.

Oluline on siiski meeles pidada, et nagi pole pelgalt dekoratiivne element, vaid sellel on ka praktiline roll kodu korrashoius. Nagide valik peaks lähtuma eelkõige ruumi ja elanike vajadustest. Kui peres on mitu liiget, oleks ideaalne, kui igal pereliikmel oleks oma kindel nagi. See lihtsustab igapäevast elu – kõik teavad täpselt, kuhu riputada oma jope, mantel või kott, kui nad koju jõuavad või kodust lahkuvad. Sel viisil väheneb segadus ja riided ei kogune kuhugi juhuslikesse kohtadesse. Külalistele mõeldes tasub samuti planeerida piisavalt nagisid. Keegi ei soovi, et külalised tunneksid end ebamugavalt, kui nad ei leia kohe kohta, kuhu oma riideid riputada. Mõistlik oleks jätta esikusse vabu nagisid, mis on hõlpsasti ligipääsetavad ja nähtaval kohal, et külalised ei peaks oma mantlitega vaeva nägema.

Nagide valimisel on mõistlik mõelda ka sellele, kuidas hoida aksessuaare – kotte, salle, mütse ja muud taolist. Sageli unustatakse, et ka need vajavad oma kindlat kohta, et vältida segadust ja esiku korratuks muutumist. Seetõttu võiks valida nagid, millel on piisavalt konksusid või erinevaid riputusvõimalusi, mis võimaldavad paigutada nii mantleid kui ka väiksemaid esemeid. Lõppkokkuvõttes peaks nagide valikul arvestama ka materjalide ja nende vastupidavusega. Metallist nagid on tihtipeale vastupidavad ja sobivad hästi modernsetesse interjööridesse, samas kui puidust nagid lisavad pehmust ja soojust, mis sobib ideaalselt klassikalisema stiiliga kodudesse. Plastikust nagid võivad olla soodne lahendus, kuid need ei pruugi alati olla kõige vastupidavamad, eriti kui nendele riputada raskemaid mantleid või kotte.

Nagide valik on seega suuresti maitseküsimus, kuid samavõrra oluline on ka nende praktilisus. Nagi võib olla väike detail esiku kujunduses, kuid selle mõju kodu üldmuljele ja korrashoiule on märkimisväärne.

Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: entrancemakleri.se

 

 

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist ESIK

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.