Peegel esikus, millist valida?

Peegel esikus, millist valida?

Peegel esikus on rohkem kui lihtsalt praktiline abivahend – see on detail, mis peegeldab kogu kodu stiili ja isikupära. Esik on kodu esimene ruum, mille külaline sisenedes kohtab, ja seega kujundab ta esmamulje sellest, mis järgneb. Peegel ei ole lihtsalt koht, kus viimast korda enne väljumist oma välimust kontrollida, vaid võib olla ka oluline osa esiku esteetikast ja atmosfäärist. Kui mõtleme esikule kui üleminekualale välis- ja siseelu vahel, annab peegel võimaluse muuta see ruum veelgi atraktiivsemaks ja kutsuvamaks.

Peegli valikul tuleb tähele panna mitmeid tegureid, alustades praktilisusest kuni esteetiliste nüanssideni. Tavaliselt soovitatakse esikusse valida täispikkuses peegel, mis võimaldab näha kogu keha korraga. See on tõesti mugav valik, eriti neile, kes hindavad igapäevaselt oma riietust ja üldmuljet pealaest jalatallani. Kuid samas ei tähenda see, et valik peaks olema piiratud ainult praktilisusega. Kui soovid esikusse lisada isikupära ja karakterit, võib olla õigem keskenduda hoopis peegli kujule, raami disainile ja materjalidele.

Peegli kuju võib mõjutada kogu ruumi visuaalset tasakaalu. Ümarad ja ovaalsed peeglid toovad pehmust ja voolavust, luues pehmema atmosfääri. Ristkülikukujulised ja nelinurksed peeglid lisavad aga struktuuri ja korrapärasust. Kui soovid midagi tõeliselt eristuvat, võib asümmeetriline peegel pakkuda kaasaegset ja loomingulist lahendust, olles samal ajal ka ruumi keskpunktiks.

Raami materjal ja disain võivad samuti muuta peegli välimust ja tunnetust. Vineerist raamid pakuvad sooja ja looduslähedast tunnet, sobides ideaalselt põhjamaise sisekujunduse sugemetega interjööridesse. Puitraamid lisavad rustikaalset ja ajatut võlu, eriti kui valida naturaalsetest või vanutatud materjalidest valmistatud raamid. Nahast raamid toovad luksuslikkust ja elegantsi, pakkudes samas pehmust ja keerukust. Plastikust raamid on kerged ja tihti moodsad, sobides hästi minimalistliku või skandinaavialiku stiiliga kodudesse.

Lisaks materjalidele on ka erinevaid viise, kuidas peeglit esikus paigaldada. Mõned peeglid riputatakse klassikaliselt seinale, teised aga kinnitatakse efektsete kettide või rihmade abil, mis lisavad veel ühe huvitava kihistuse ruumi disaini. Näiteks võib valgustatud peegel lisada hubasust ja modernsust, olles samas praktiline abivahend hämarates hommikutundides või hilistel õhtutel.

Kui otsida inspiratsiooni põhjamaise stiiliga kodu jaoks, tasub pöörata pilk Taani ja Rootsi disainerite loomingule. Need maad on tuntud oma oskuse poolest luua lihtsaid, kuid samas elegantseid ja funktsionaalseid disainielemente, mis sobituvad suurepäraselt põhjamaade sisekujunduse kontseptsiooni. Nende loomingus peegelduvad nii looduse vaikne ilu kui ka puhas funktsionaalsus. Põhjamaade disain ei ole kunagi üleliia kaunistatud, vaid keskendub pigem lihtsusele ja vormi puhtusele, mis omakorda toob ruumi selguse ja rahu tunde.

Seega, kui valid peeglit oma esikusse, mõtle, millist tunnet sa soovid selles ruumis luua. Kas otsid midagi minimalistlikku ja diskreetset, või hoopis efektset ja silmatorkavat? Kas soovid peeglit, mis lihtsalt täidab praktilise ülesande, või midagi, mis on ühtaegu nii funktsionaalne kui ka dekoratiivne element? Olenemata valikust, mängib peegel alati olulist rolli selles, kuidas esik lõpuks mõjub – nii sinule kui ka külalistele, kes sellest läbi astuvad.

Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: kvarteretmakleri.se, alvhem.com, entrancemakleri.se

 

 

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist ESIK

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.