Kui esiku tapeedi muster läheb edasi elutuppa

Kui esiku tapeedi muster läheb edasi elutuppa

Kui esiku tapeedi muster jätkub elutuppa, tekib ruumide vahel sujuv üleminek, mis loob ühtse ja harmoonilise interjööri. Kui esik on väike ja avaneb otse elutuppa, võib mustrilise tapeedi jätkamine olla loomulik valik. Esikus alustatud dekoratiivne tapeet ei pea jääma ainult piiratud esiku alale, vaid võib vabalt levida ka elutuppa, andes kogu elamispinnale omapärase ja julge karakteri. See aitab visuaalselt siduda kahte ruumi, muutes need mitte eraldiseisvateks, vaid omavahel seotud osadeks ühest tervikust. See on eriti oluline, kui esik ja elutuba on avatud planeeringuga, sest see muudab interjööri voolavaks ja katkematuks.

Tapeedi valikul on oluline arvestada mitte ainult mustriga, vaid ka detailidega, mis muudavad üldmulje veelgi viimistletumaks. Kuldsed elemendid, nagu lambi sokkel või riiete stange, lisavad ruumile luksuslikku elegantsi ning mõjuvad eriliselt tapeedi mustri taustal. Need detailid võivad rõhutada tapeedi keerukaid mustreid või toone, tuues esile tapeedi värvide sügavuse ja tekstuuri. Kui tapeedi disain sisaldab kuldseid aktsente, tekib nende elementidega ka esteetiline kooskõla, mis muudab ruumi tervikuks, kus iga element toetab teist.

Põrandavalik mängib samuti suurt rolli kogu ruumi üldmulje loomisel. Esiku julge musta tooni põrandaplaat annab interjöörile kindla ja moodsa aluspinna, millel eristuvad heledad vuugivahed loovad kontrasti ning lisavad sügavust. Valged vuugivahed toimivad siduvana elutoa puidust põrandaga, mis on heledamat tooni, luues visuaalse ülemineku, mis pehmendab kahe ruumi erinevaid põrandamaterjale. Ühtse värvipaleti hoidmine, sealhulgas vuukide ja põrandamaterjalide valimisel, aitab tagada, et ruumid näivad omavahel seotud ja tasakaalustatud, mitte juhuslike erinevate stiilide seguna.

Tapeedi valikul tuleb siiski meeles pidada praktilisust, eriti esiku puhul, kus tapeet võib sattuda rohkem füüsilisele kulumisele ja määrdumisele. Esik on koht, kus inimesed astuvad otse väljast, tihti märgade või määrdunud jalanõudega, seega peab tapeet olema mitte ainult ilus, vaid ka vastupidav ja kergesti hooldatav. Vinüültapeet on selles osas üks parimaid valikuid, kuna see on äärmiselt vastupidav ja pestav, mis muudab selle igapäevaste plekkide ja mustuse eemaldamise lihtsaks. Vinüültapeedi tekstuur ja läige võivad samuti täiendada ruumi esteetikat, pakkudes samal ajal praktilist kaitset.

Kokkuvõttes, kui otsustad tapeedi mustri jätkumise kasuks elutuppa, tuleb hoolikalt läbi mõelda mitte ainult kujunduslikud aspektid, vaid ka praktilised vajadused. Ruumide esteetiline ühtsus ja harmoonia on olulised, kuid sama tähtis on ka tapeedi vastupidavus ja selle hooldatavus, eriti kõrge kasutusega kohtades nagu esik. Kuldsete detailide lisamine ja põrandamaterjalide sidumine loovad tervikliku ja viimistletud interjööri, mis on mitte ainult ilus, vaid ka funktsionaalne ning ajale vastupidav.

Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: entrancemakleri.se

 

 

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist ESIK

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.