Vana kortermaja kaunis, tapeeditud esik

Vana kortermaja kaunis, tapeeditud esik

Kui astud uksest sisse, haarab esimesena tähelepanu Boråstapeteri Hazel tapeet, mille sarapuulehtede muster toob ruumi õrna ja rahuliku õhustiku.

Roheline värvitoon, mis moodustab taustaks kogu esikule, on soe ja kutsuv, andes ruumile tasakaalustatud elegantsi. Tapeedi looduslähedane muster on sobitatud peenelt valgete põrandaliistudega, mis raamivad ruumi ja loovad sellele värske ja avara tunde. Põrand, mis ulatub üle kogu korteri, on naturaalsest puidust, mille originaalsus ja väärikus on säilinud hoolika renoveerimistöö käigus. Seda on lihvitud ja kaetud kõvavahaõliga, mis toob esile puidu loomuliku tekstuuri ning annab ruumile sooja ja kutsuva alatooni, pakkudes ajatut ja elegantset välimust, mis harmoneerub ümbritseva interjööriga.

Tapeedi rohelise värvi kõrvale on nutikalt valitud 1950-60ndate stiilis retro kummut, mis on viimistletud sügava tumerohelise värviga. Selle esinduslik toon täiendab tapeedi maalähedast varjundit ja loob omavahel õrna kontrasti, andes ruumile ajaloolise sügavuse ja peene stiilitunnetuse. Kummutil on säilitatud originaalsed kuldsed detailid, mis lisavad luksuslikkust ja ajatust. Kuldne ja roheline kooslus viib mõtted möödunud ajastutesse, kuid samal ajal on need oskuslikult ühendatud modernse ja retro stiili sisustusdetailidega, mis toovad ruumi kaasaegsema hõngu. Kuldse raamiga peegel peegeldab valgust ja ruumi, muutes selle avaramaks ja heledamaks. Seinalamp, millel on kuldsed jalad, lisab õdusust ja soojust, samas kui küünlajalad, samuti kuldsed, lisavad veelgi luksuslikku puudutust. Nende kõrval seisab vana messingist ja puidust nagi, mis toob esikusse nostalgilise ja ajaloolise hõngu, ühendades mineviku ja oleviku, traditsioonide ja kaasaegse disaini.

Esikusse sisenedes jääb pilk pidama ka mahedal ja maalähedasel jute vaibal, mis on hoolikalt valitud nii, et see sobituks ideaalselt ruumi põranda toonidega. Selle lihtne ja tagasihoidlik disain sulandub üldisesse interjööri, ilma et domineeriks või liialt tähelepanu tõmbaks. Vaip on praktiline ja samas visuaalselt harmooniline element, mis aitab ühtsustada kogu ruumi tervikuks.

Kogu see ruum pakub tunnet, nagu oleks astutud ajastute vahepealsesse tsooni, kus vana ja uus eksisteerivad harmoonilises tasakaalus. Interjööri detailid on valitud täpselt ja läbimõeldult, luues õhustiku, mis on ühtaegu rahulik ja kutsuv, aga samas ka stiilne ja ajas kestev. Iga ese, iga värv ja iga materjal on osa suuremast tervikust, mis jutustab oma loo ning pakub igale sisenejale sooja ja hubast vastuvõttu.

Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: kvarteretmakleri.se

 

 

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist ESIK

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.