Suure avara aknaga, valgusküllane vannituba

Suure avara aknaga, valgusküllane vannituba

Kujutle end astumas sisse ruumi, mis justkui hingab õhulisust ja avarust. See on koht, kuhu valgus pääseb vabalt mängima, põrkudes suurtest, maast laeni ulatuvatest akendest, mis annavad ruumile kerguse ja avaruse tunde. See pole lihtsalt vannituba – see on rahu tempel, ideaalne peatuspaik pärast väsitavat päeva, kus võib hetkeks eemalduda argielu saginast ja lubada endale lõõgastavat vaikust ja rahu.

Kogu ruumi ümbritsevad seinad on plaaditud – puhtalt ja laitmatult valge keraamiline plaat katab iga ruutmeetri. Nende plaatide pealispind on sile, peegeldades valgust viisil, mis suurendab veelgi ruumi õhulisust ja muudab iga detaili selgemaks ja kirkamaks. Vuugivahed on täidetud peene valge vuugiseguga, mis sulandub sujuvalt plaatide vahele, luues ühtlase ja harmoonilise viimistluse. Just selles lihtsuses ja elegantsis peitubki selle vannitoa ilu.

Põrandal on aga midagi erilisemat – elegantne keraamiline põrandaplaat, mille disain meenutab viktoriaanlikku ajastut. Selle geomeetriline muster lisab ruumile omaette karakteri, pakkudes silmale rahuldustpakkuvat visuaalset mängu. Mustri täpsus ja korduvad elemendid viivad mõtted ajastusse, kus peensusi hinnati, kus iga detail oli hoolikalt läbi mõeldud. Nii värvi kui tekstuuri poolest on see põrand ideaalne kombinatsioon puhaste, valgete seintega, pakkudes rahulikku kontrasti ja lisades sügavust kogu ruumile.

Sisustusdetailid mängivad selles harmoonias omaette olulist rolli. Kõik vannitoa elemendid on valitud hoolikalt, hoides kinni kergest ja puhtast valge värvigammast, mis jätkub nii seinte, mööbli kui ka väiksemate aksessuaaride juures. Kõik kroomitud pinnaga segistid on justkui selle elegantse koosluse krooniks.

Näiteks Bugnatese Oxford 6302 vanni segisti ning samast sarjast pärit dušisegisti toovad ruumi retro hõngu, viies sind tagasi ajas, ent samal ajal säilitades tänapäevase funktsionaalsuse ja mugavuse. Need läikivad, metallikpinnad lisavad ruumile särtsu, peegeldades ümbritsevat valgust ja tuues esile nende ajatu elegantsi.

Aga kas see oleks täielik ilma õrna hubasuseta? Siin tulevad mängu pisikesed detailid, mis muudavad selle vannitoa tõeliselt elavaks. Rohelised toataimed, oma lopsakate lehtedega, lisavad ruumi elu ja looduslähedust. Nende sügavroheline värv on ideaalne kontrast valgete pindadega, samal ajal pakkudes looduslikku ja rahustavat atmosfääri. Lisaks leidub siin veel midagi õrnalt kodust ja maalähedast – sisustusaksessuaarid, mille toonid mängivad vaoshoitult pruunikate varjunditega. Olgu selleks väiksed korvid või puidust aksessuaarid, need detailid annavad ruumile soojust ja tasakaalu, täiendades vannitoa erinevaid tsoone justkui peened pintslitõmbed meistriteosel. See ruum on täiuslik sümbioos traditsioonidest ja kaasaegsusest, elegantsist ja praktilisusest. Siin võib unustada kõik argimured ja tunda, kuidas iga väike detail on loodud selleks, et pakkuda naudingut nii kehale kui hingele.

Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: entrancemakleri.se

 

 

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist VANNITUBA | WC

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.