Kaunid tapeediga vannitoad inspiratsiooniks

Kaunid tapeediga vannitoad inspiratsiooniks

Tänapäeva sisekujunduse maailmas on vannitoa interjööri loomisel hakatud aina rohkem tähelepanu pöörama detailidele ja erinevate materjalide julgele kombineerimisele. Üks selline innovaatiline ja visuaalselt põnev lahendus on tapeedi kasutamine vannitoas. Traditsiooniliselt on tapeeti peetud sobimatuks materjaliks niisketesse ruumidesse, kuid kaasaegsete viimistlusmeetodite ja kõrgtehnoloogiliste materjalide areng on teinud võimalikuks selle rakendamise ka sellistes tingimustes nagu vannitoad, pakkudes neile isikupärase ja unikaalse ilme.

Tapeet vannitoas võib lisada interjöörile sügavust ja eripära, muutes ruumi visuaalselt rikkamaks ja soojemaks. Siiski on oluline arvestada, et tapeedi kasutamine vannitoas nõuab hoolikat planeerimist ja õigete materjalide valimist. Kuna vannitoad on tavaliselt kõrge niiskustasemega, on vajalik tagada, et tapeet ei puutuks otseselt kokku veega. Ideaalne lahendus on kasutada tapeeti seintel, mis ei ole otseses kokkupuutes duši, vanni või kraanikausi veega, nagu näiteks peegelduse taga olev sein või kaugemad seinad, mis ei ole pideva niiskuse käes.

Enne tapeedi paigaldamist tuleb vannitoa seinad ette valmistada spetsiaalsete niiskuskindlate materjalidega, mis aitavad kaitsta pinda niiskuse kahjuliku mõju eest. Alusviimistlus on oluline osa protsessist, sest see tagab tapeedi parema nakkuvuse ning aitab vältida tapeedi koorumist või kahjustumist aja jooksul. Seinad tuleks katta niiskuskindla krundiga, mis loob tapeedile stabiilse ja kindla aluspinna.

Tapeedi valik on samuti võtmetähtsusega. Vannitoa jaoks sobilik tapeet peaks olema matt või poolmatt, kuna liiga läikivad ja libedad pinnad võivad muuta ruumi mitte ainult ebapraktiliseks, vaid ka visuaalselt külmaks. Parim valik on pabertapeet, mis on piisavalt hingav ja peale paigaldamist saab seda üle lakkida, andes tapeedile niiskuskindluse ja vastupidavuse. Eriti sobilik on lakkimine saunalakiga, näiteks Celco Sauna lakiga, mis on veepõhine ja ei muuda tapeedi tooni kollakaks, mida võib põhjustada lahustibaasil lakid. Lakkimine annab pabertapeedile kaitsekihti, mis aitab vältida niiskuskahjustusi ning muudab tapeedi lihtsamini hooldatavaks, võimaldades vajadusel pindu niiske lapiga puhastada ilma tapeeti kahjustamata.

Oluline on jälgida, et tapeedi kasutamine vannitoas oleks tasakaalustatud. Tapeet võib olla suurepärane aktsent, kuid üleliigne kasutamine võib ruumi visuaalselt üle koormata. Ideaalis peaks tapeet olema fookuspunktina, lisades vannitoale õrna mustri või tekstuuri, mis täiendab ruumi üldist kujundust. Näiteks võib tapeeti kasutada üheainsa seina katmiseks või mõnes väiksemas nurgas, kus see lisab ruumile sügavust ja iseloomu, samas kui ülejäänud seinad jäävad neutraalsetes toonides või plaaditud pindadega.

Mõningad vannitoad, kus tapeeti osaliselt kasutatud, pakuvad suurepärast inspiratsiooni. Näiteks võib see esineda maalähedase stiili vannitoas, kus pehmed, loodusest inspireeritud mustrid toovad esile ruumi rahuliku ja lõõgastava atmosfääri. Samuti sobib tapeet ideaalselt minimalistlikku ja modernsesse interjööri, kus seda saab kasutada geomeetriliste või abstraktsete kujundite loomiseks, tuues esile kaasaegse ja puhta esteetika. Tähtis on valida tapeet, mis sulandub harmooniliselt vannitoa ülejäänud kujunduselementidega, olgu selleks keraamilised plaadid, kiviseinad või klaaspinnad.

Tapeedi oskuslik kasutamine vannitoas on näide sellest, kuidas tänapäeva disainilahendused kombineerivad traditsioonilisi ja kaasaegseid elemente, pakkudes meile piiramatuid võimalusi oma kodu isikupärastamiseks.

Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: pinterest.com (domino.com, sincerelysarad.com, paigeelizabethinteriors.com)

 


Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist VANNITUBA | WC

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.