Roheline, valge ja pruun vannitoa interjööris

Roheline, valge ja pruun vannitoa interjööris

Vannituba tervikuna on ruum, kus argielu rutiinid kohtuvad rahu ja ilu oaasiga. Kaunis sisekujundus on suuteline mitte ainult praktilisi funktsioone täitma, vaid looma atmosfääri, mis viib kasutaja hetkeks eemale kiirustavast maailmast, andes ruumile justkui hinge. Kujuta ette vannituba, kus loodusest inspireeritud värvipalett viib su meeled rändama rohelusse ja maa sügavate toonide rahusse.

Ruumi põhielemendiks on värvid, mis kujundavad kogu atmosfääri olemuse. Roheline, oma mitmetahulisuses, on siin esindatud pehmelt ja ümbritsevalt, varjunditega, mis varieeruvad sõltuvalt valguse intensiivsusest ja langemise suunast. See roheline seinavärv on midagi enamat kui pelgalt taust – see on omamoodi dünaamiline osa ruumist, mille varje ja sügavus muutuvad päevavalguse või õhtuste kunstlike valgusallikate mõjul. Päikesevalguses paistab roheline särav ja elujõuline, justkui värskelt tärganud kevadrohi, ent õhtuvalguses muutub toon tumedamaks ja sügavamaks, pakkudes rahulikku ja rahustavat tausta.

Selle rohelise vastu on kontrastiks valge keraamiline seinaplaat, mille puhtus ja kargus lisavad ruumile tasakaalu. Valge on siin kui tasakaalu ja selguse kehastus, kuid see ei tundu külm ega steriilne. Pigem mõjub see rahulikult ja avarust loovalt, pakkudes kontrasti rohekas seinale ning rõhutades kogu ruumi kergeid ja neutraalseid elemente. Valge plaat on sama oluline element kui värvitud sein, kuna see juhib pilku ja hoiab vannituba liialt intensiivsete värvitoonide eest, pakkudes ruumile avarust ja õhulisust.

Ruumis on põrandal kasutatud marmormustriga plaate, mis mõjuvad luksuslikult ja elegantselt, kuid mitte üleliia toretsevalt. Marmor on oma olemuselt ajatu ja rafineeritud materjal, mille looduslik muster toob sisse pehmeid variatsioone ja tekstuuri, luues vannitoas sooja, kuid samas kergelt dramaatilise atmosfääri. Marmori mahedad, ent samas väljendusrikkad veenid kõnelevad harmooniast ja tasakaalust, mis on kooskõlas seinte ja teiste elementide lihtsuse ja kargusega.

Vannitoa südameks on aga uhke ja antiikne pruun kummut, mis täidab valamukapi rolli. See mööbliese on omaette kunstiteos, millel on antiiksed ornamentidega detailid, mis lisavad kogu ruumi stiilile ajastutruud elegantsi ja nostalgiat. Selle mööblitüki pruun värv toob sisse soojust ja maalähedust, olles samas piisavalt väljapeetud, et kogu vannituba ei tunduks liialt rustikaalne. Kapi töötasapinnaks on valitud marmor, mille sarnasus põrandaga toob kogu ruumi elemente harmooniliselt kokku, luues järjepidevust ja terviklikkust.

Valamukapi kohal ripub ümmargune musta raamiga peegel, mis on kahtlemata selle kompositsiooni üks keskseid elemente. Ümmargune kuju lisab ruumile pehmust ja dünaamikat, kuna kontrasteerub kapi ja karmi joonega. Musta värvi raam rõhutab peegli kuju ja toob selle esile, muutes selle silmatorkavaks detailiks, mis samal ajal ei tundu ülekaalukas. Peegli mõlemal küljel on paigutatud vannitoa niiskuskindlad kohtvalgustid, mis ei paku mitte ainult vajalikku valgust, vaid on ka esteetilised elemendid, tuues sisse tasakaalu ja täiendades kogu interjööri disaini.

Musta värvi esineb vannitoas ka mujal – olgu need siis fotoraamid või teised väikesed detailid, mis loovad ruumis kontrasti ja sügavust. Must lisab ruumi kindlust ja selgust, olles samal ajal värv, mis muudab ülejäänud värvid – eriti rohelise ja pruunid toonid – veelgi selgemaks ja väljendusrikkamaks. Fotod, mida kaunistavad mustad raamid, annavad ruumile isikupära ja loovad justkui mälestuste seinu, mis rikastavad kogu interjööri, lisades sinna intiimse ja koduse tunnetuse.

Kõik need elemendid – roheline ja pruun, valge ja must – toetavad üksteist ning loovad ruumis tasakaalu ja harmooniat, kus looduslikud toonid ja materjalid põimuvad omavahel. Tulemus on vannituba, mis on ühtaegu elegantne ja rahulik, ajatu ja kaasaegne, kus iga detail on hoolikalt läbi mõeldud, et luua terviklik ja harmooniline ruum, kus iga hetk tundub eriline ja hooliv.

Tekst/kujundus: Scandinavian HOME | S.Heinmets, J.Gotta | entrancemakleri.se

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist MAAKODUD | MAJAD

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.