Suurte plaatidega, modernne vannituba

Suurte plaatidega, modernne vannituba

Kui hakkad oma vannituba kujundama, on suurte keraamiliste seina- ja põrandaplaatide valimine otsus, mis loob luksusliku ja avara atmosfääri, eriti juhul, kui sul on suurem vannituba. Suured plaadid kannavad endas ajatut elegantsi ja annavad vannitoale puhta ja minimalistliku ilme. Suuremate plaatide puhul jääb liitekohtade arv väiksemaks, mis omakorda toob kaasa vähem katkestusi pinna terviklikkuses ning aitab luua ühtlase ja sujuva mulje. See mitte ainult ei tee vannituba kergemini hooldatavaks, vaid muudab ruumi ka visuaalselt rahulikumaks ja esteetiliselt meeldivamaks.

Kui valid suured plaadid, siis tasub mõelda ka sellele, millise tunnetuse ja atmosfääri sa soovid oma vannituppa tuua. Näiteks helehallid või valged plaadid aitavad ruumi veelgi avaramaks muuta, eriti kui nende pind on sile ja läikiv. Kui aga soovid ruumi lisada natuke dramaatilisemat ja kaasaegsemat hõngu, võiksid kaaluda tumedamaid toone, nagu sügav must või tumesinine. Lisaks sellele võid mängida tekstuuridega – matt pind võib lisada vannituppa kaasaegset ja sooja tunnetust, samas kui läikiv pind peegeldab valgust ning aitab ruumi avardada.

Suur vannituba annab ruumi ka disainielementidega mängimiseks. Modernne kõrgläikega ja niiskuskindel vannitoamööbel on suurepärane valik, kui soovid luua stiilset ja funktsionaalset interjööri. Kõrgläikega pinnad peegeldavad valgust, tuues ruumi rohkem sära ning rõhutades puhtust ja korda. Lisaks loob selline mööbel visuaalselt kergema mulje ning sobib hästi suurte plaatide juurde, kuna rõhutab nende elegantset ja puhast joont.

Pesumasina ja kuivati integreerimine vannitoa üldilmega võib olla lihtsam, kui arvad. Kui need seadmed asetada oma nurka ja katta nende ümbrus samasuguste suurte seina- ja põrandaplaatidega, tekib ühtne tervik. See lahendus aitab vältida pesumasina ja kuivati visuaalset eristumist ülejäänud ruumist ning säilitab vannitoa stiilse ja puhta üldilme. Selline detailide läbimõeldud lahendus annab vannitoale mitte ainult esteetilise väärtuse, vaid ka praktilisuse, hoides ära niiskuskahjustused ja tehes puhastamise lihtsamaks.

Samas, iga ruum vajab ka elavust ja isikupära. Kraanikausi kapile ja seinakapile asetatud rohekate lehtedega oksad lisavad vannituppa värskust ja looduslikku ilmet. Roheline värv toob välja plaadi ja mööbli puhtad ja minimalistlikud jooned, tuues ruumi natuke elu ja värvi. Selle lihtsa, kuid mõjuva detaili kaudu saab vannitoast justkui miniatuurne aed, mis toob hommikusse dušši või õhtusesse vannirutiini rahustava ja lõõgastava meeleolu.

Lisaks disainivalikutele mängivad suured keraamilised plaadid ka ruumi tajumisel olulist rolli. Kas oled mõelnud, kuidas plaatide paigaldamise viis võib muuta vannitoa proportsioone? Kui sinu vannituba on madala laega, siis tasub kaaluda plaatide paigaldamist vertikaalselt. Selline paigaldusviis rõhutab ruumi kõrgust, andes sellele visuaalselt avarama ja kõrgema tunde. Vertikaalne suund juhib silma ülespoole, mis aitab ruumi optiliselt tõsta, luues illusiooni kõrgemast laest.

Vastupidiselt, kui soovid rõhutada vannitoa laiust, võib horisontaalse paigutusega saavutada suurepärase tulemuse. Horisontaalselt paigaldatud plaadid laiendavad ruumi visuaalselt, luues mulje, et ruum on laiem kui see tegelikkuses on. See on eriti kasulik väiksemate vannitubade puhul, kus iga sentimeeter loeb. Kombineerides horisontaalsed seina- ja põrandaplaadid heledate toonidega, saad tulemuseks valgusküllase ja avatud ruumi, mis tundub suurem ja mugavam.

Seega, kui oled vannitoa renoveerimist või kujundamist planeerimas, on suurte keraamiliste plaatide kasutamine üks parimaid viise, kuidas saavutada modernne ja elegantne välimus. Nende abil saad muuta ruumi avaramaks, puhtamaks ja stiilsemaks, rõhutades nii vannitoa proportsioone kui ka luues harmoonilise üldilme.

Tekst/kujundus: Scandinavian HOME | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: entrancemakleri.se

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist MAAKODUD | MAJAD

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.