Efektsein lisab vannitoale ilmet

Efektsein lisab vannitoale ilmet

Põhjamaade kultuur ja arhitektuur on sageli tuntud oma lihtsuse, selguse ja rahuliku atmosfääri poolest. Rootsi ja Taani inimesed, kes on pikka aega elanud karmides ilmastikutingimustes, on leidnud ilu ja hubasuse loomisel inspiratsiooni loodusest ning valguse ja varjude mängust. Seetõttu pole üllatav, et nende kodukujunduses on valge värv nii oluline ja sügavalt juurdunud. Valge tooni armastus peegeldub mitte ainult elutubades, köökides ja magamistubades, vaid ka ruumides, mis sageli jäävad tahaplaanile – vannitubades ja tualettides. Valge, mis sümboliseerib puhtust, rahu ja avarust, on ideaalne valik kohtades, kus otsitakse rahu ja lihtsust, et argipäevast eemalduda.

Vannitoad, kus valitakse valdavalt valge seinatoon, loovad kerguse ja puhtuse tunde. Valged keraamilised seinaplaadid, mis katavad seinu, annavad ruumile elegantse ja minimalistliku ilme. Kuid ainult valge ei pruugi alati rahuldada põhjamaist soovi nüansside ja detailide järele, mis eristavad nende disaini mujal maailmas nähtust. Siin tulebki mängu oskus lisada valgele midagi ootamatut ja pilkupüüdvat. Näiteks antud vannitoas on klassikaline valge toon saanud täiendust mustade detailidega, mis loovad kauni kontrasti ja lisavad ruumile sügavust. Mustades toonides ruudumustrilised keraamilised mosaiikplaadid annavad vannitoale geomeetrilise ja mängulise struktuuri, mis on samas modernne ja ajatult elegantne.

Mosaiikplaadid toovad esile vannitoa visuaalse mitmekülgsuse, sest nende pisikesed ja hoolikalt paigutatud mustrid loovad eraldi ilmakihi, milles iga detail on tähtis. Vannitoa seintes olevates mosaiikidega kaunistatud sopikestes on paigaldatud avatud klaasriiulid. Klaas ise on neutraalne ja läbipaistev, lastes ruumil paista avaramana, samal ajal kui riiulite sisu, olgu need rätikud, parfüümipudelid või stiilsed aksessuaarid, annavad ruumile isikupära ja soojust.

Need esemed ei ole ainult praktilised, vaid ka visuaalsed elemendid, mis mängivad oma osa ruumi üldise atmosfääri kujundamisel. Tõepoolest, valge ja musta kombinatsioon vannitoas on palju enamat kui lihtsalt värvivalik – see on tasakaalu ja harmoonia otsing, kus kontrastid ei tülitse, vaid täiustavad üksteist.

Must-valge ruum võib mõnikord tunduda karge ja külm, mistõttu on oluline lisada sellisesse interjööri veel mõned soojad või säravad toonid, mis loovad mugavustunde. Kuldset või hõbedast tooni detailid, olgu need kraanid, käepidemed või peeglikarniisid, lisavad luksuslikku sära ning toovad esile musta ja valge kombinatsiooni ilu. Samuti on võimalik luua pehmem ja kutsuvam meeleolu, lisades ruumi beeže või halle rätikuid, mis on mahedad ja looduslähedased toonid. Need värvid annavad valgele ja mustale veidi õrnema ja rahulikuma tausta, muutes vannitoa hubaseks ja kutsuvaks paigaks.

Lisaks pehmetele kangastele võib sisustusse lisada ka tekstuuri ja materjalide mängu, mis toob ruumi sügavust ja soojust. Näiteks bambusest korvid, mis on rätikute või musta pesu jaoks mõeldud, lisavad vannitoale naturaalsust ja looduslähedust. Bambuse soe ja naturaalne toon harmoneerub hästi valge ja musta geomeetrilise mustriga, pakkudes visuaalset tasakaalu ning looduslikku kontrasti muidu modernsele ja minimalistlikule interjöörile.

Selles vannitoas kajastub põhjamaade võime leida ilu lihtsuses ja täpselt paika pandud detailides. Valge ja musta toonide kombinatsioon loob klassikalise ja rahuliku tausta, millele omakorda annavad elu ning isikupära hoolikalt valitud aksessuaarid, värvilahendused ja tekstuurid.

Tekst/kujundus: Scandinavian HOME | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: entrancemakleri.se

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist MAAKODUD | MAJAD

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.