Mikrotsemendiga viimistletud vannitoa interjöör

Mikrotsemendiga viimistletud vannitoa interjöör

Kujutage ette stiilset põhjamaa vannituba, kus on tabatud ideaalne tasakaal modernse elegantsi ja ajaloolise võlu vahel. Siin on seintele kantud mikrotsemendi pind, mis on saanud oma tooni mahedalt pruunikatest varjunditest, andes ruumile sooja ja maalähedase tunnetuse. Mikrotsement, materjal, mis on Eestis veel võrdlemisi uudne lahendus niiskete ruumide viimistlemiseks, on võitnud tähelepanu oma minimalistliku ja õhulise olemuse poolest. See loob vastanduse traditsioonilistele keraamilistele plaatidele, pakkudes pindadele sujuvat ja ühtlast tekstuuri, mis sobib suurepäraselt põhjamaade esteetikaga.

Mikrotsemendi peen toon on kombineeritud vana mustriga põrandaplaatidega, mille muster ja värvid lisavad ruumile ajatu sarmi. Põrandaplaatide mustrisse on peidetud sügavad sinised ja puhtad valged toonid, tuues esile põhjamaade karge jaheda ilu, samas luues harmoonilise kontrasti sooja pruunika seinatooniga. Nende kahe elemendi koosmõjul sünnib ruum, mis on korraga elegantne ja kodune, kus iga detail näib peegeldavat hoolikat valikut ja läbimõeldud disaini.

Valge vann paigutub ruumi keskmesse, tema pehme ja voolujooneline kuju lisab interjöörile harmooniat ning tasakaalu. Selle puhtad jooned toovad esile ruumi karge ja värske õhustiku, samal ajal kui selle valge toon loob kerge ja avatud tunde, mis peegeldub ka ülejäänud vannitoa kujunduses. Valamukapp, millele toetub valge kraanikauss, järgib sama voolujoonelisust ja minimalismi, pakkudes praktilist lahendust, mis ei domineeri ruumi, vaid sulandub sujuvalt kogu interjööri olemusse.

Peeglina on valitud suur ümmargune valge raamiga peegel, mis mitte ainult ei peegelda ruumi, vaid ka visuaalselt avardab seda, tuues sisse rohkem valgust ja sügavust. Peegel on paigutatud strateegiliselt nii, et selle peegelduse kaudu on võimalik tabada kõiki vannitoa peeneid detaile, muutes ruumi veelgi kutsuvamaks ja mugavamaks.

Sanitaartehnika osas on eelistatud kroomitud pinnaga detailid, mille läikiv pind lisab ruumile modernset ja säravat nooti. Kroomitud kraanid ja muud detailid aitavad rõhutada vannitoa puhtust ja lihtsust, olles samal ajal funktsionaalsed ja elegantsed. Nende lihtne, kuid elegantne vorm täiendab mikrotsemendi ja mustriga põrandaplaatide kontrasti, sidudes ruumi elemendid tervikuks.

Hubasuse ja pehmuse toob ruumi üksik valitud rätik, mille hoolikalt valitud värv ja tekstuur mängivad kogu ruumi tonaalsusega. Rätiku olemasolu on väike, kuid tähenduslik detail, mis annab vannitoale intiimse ja kutsuva iseloomu. Just need väikesed elemendid, olgu see üksik rätik või hoolikalt valitud aksessuaar, muudavad vannitoa mitte ainult kauniks, vaid ka soojaks ja hubaseks kohaks, kuhu on meeldiv igapäevaselt naasta.

Interjööri täiendavad looduslikud detailid – vannituppa on toodud veidi rohelust, mis toob elujõudu ja tasakaalu tehnilistele ja kargetele elementidele. Suur dekoratiivne kunsttaim toob ruumi värske ja elava elemendi, mis rikastab kogu interjööri ning loob looduslähedase atmosfääri. Samuti on lisatud väike oks vaasis, mis on tagasihoidlik, kuid väljendusrikas detail, mis pehmendab ruumi üldmuljet ja lisab sellele hingamist.

Tulemuseks on põhjamaine vannituba, kus on segatud modernne ja klassikaline disain. Mikrotsemendi ja mustriliste põrandaplaatide kooslus on elegantne ja rahulik, peegeldades põhjamaade loomulikku ilu ja rafineeritud maitset. See on ruum, mis kutsub lõõgastuma ja pakub iga päev unustamatut esteetilist kogemust.

Tekst/kujundus: Scandinavian HOME | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: entrancemakleri.se

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist MAAKODUD | MAJAD

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.