Vana puhvetkapiga vannitoa idee

Vana puhvetkapiga vannitoa idee

Kujutle vannituba, mis peegeldab ajatu stiili ja kaasaegse minimalismi tasakaalu. Selles ruumis kohtuvad elegants ja praktilisus, luues keskkonna, kus iga detail mängib oma osa tervikliku atmosfääri kujundamisel.

Vannitoa südameks on vana, aastakümnete jooksul patinaga kaetud maast laeni puhvetkapp, mis esmapilgul võiks kuuluda mõnda ajaloolisse elutuppa või hubasesse kööki. Ometi on see kapp leidnud oma uue koha vannitoas, pakkudes midagi enamat kui pelgalt hoiulahendust. See on tõeline ruumi täiustaja, mis ühendab esteetilise ilu ja praktilisuse. Kapi väärikas välimus lisab ruumile ajaloolise mõõtme, samas kui selle mahukad riiulid ja sahtlid pakuvad suurepärast võimalust hoida vannitoatarvikud, rätikud ja muu vajalik elegantselt silme alt ära.

Puhvetkapi juures torkab silma selle naturaalne viimistlus, mis on ajaga omandanud kuldse läike, rõhutades mööblieseme unikaalset karakterit. Kõrged uksed, millel võib märgata käsitsi nikerdatud detaile, avanevad sujuvalt, paljastades rikkaliku sisemuse, kuhu saab asetada kõik vajaliku – kosmeetikatarbed, tualetitarbed, isegi dekoratiivesemed, mis lisavad ruumile isikupära. Kapi kohal asetsev vanaaegne messingist käepide on nii visuaalselt paeluv kui ka funktsionaalne, meenutades möödunud aegade meistritööd.

Kogu vannitoa seinad ja põrandad on kaetud lihtsate, kuid maitsekalt valitud keraamiliste plaatidega. Seinaplaadid on ühtaegu tagasihoidlikud ja puhtad, peegeldades valgust ning luues õhulise ja avara tunde. Siiski ei ole see lihtsus igav – põrandal on kasutatud musta ja valget ruudumustrit, mis oma klassikalises geomeetrilises rütmis mõjub pilkupüüdvalt ja ajatu elegantsiga. Need vaheldumisi paigutatud plaadid lisavad ruumile sügavust ning mängulisust, kutsudes silma jälgima iga sammu. Must ja valge kontrast mängivad omavahel harmooniliselt, rõhutades vannitoa joonekujunduse selgust ja lihtsust.

Sama ruudumuster kandub edasi klaasist dušiseinale, mis on peenelt minimalistlik, kuid samas tugeva iseloomuga. Klaas, läbipaistev ja karge, ei ole mitte ainult praktiline lahendus, vaid ka visuaalne element, mis lisab vannitoale kergust ja õhulisust. Mustad raamid, mis raamivad klaasist paneele, annavad viimistluse ja tugevdavad graafilist tunnetust, mängides vastu ülejäänud ruumi neutraalsetele toonidele. Musta dušši kõrval asetseb ootamatult huvitav detail – must tualettpott. See julge valik ei ole tavaline, ent just selle eripäraga on saavutatud midagi erakordset. Musta värvi sügav toon lisab ruumile kontrasti ja isikupära, murdes tavapärased valikud ning muutes vannitoa veelgi unikaalsemaks.

Kui ruumi üldine toon on pigem monokroomne, siis värvide ja tekstuuride tasakaalu loovad hoolikalt valitud aksessuaarid. Pruunid rätikud, mis ripuvad hoolikalt voldituna kapinuppudel või asetsevad elegantselt laotud riiulitel, toovad vannituppa soojust ja pehmust. Nende pruunide varjundite õrn soojus pehmendab ruumi kontraste, luues samas tasakaalu musta ja valge vahel. Lisaks leiavad oma koha mererohust punutud korvid, mis on asetatud kapi alumisele riiulile või nurgakesele, pakkudes nii dekoratiivset kui ka praktilist hoiustamislahendust. Nende looduslik tekstuur ja rahulik toon lisavad ruumile looduslähedase elemendi, kutsudes esile rahu ja harmoonia tunde.

Detailid, nagu väike puidust alus, millel on paigutatud väike küünal ja lihtne vaas koos roheliste okstega, loovad õdusa ja koduse atmosfääri. Küünla pehme valgus mängib õrnalt seinaplaatidel, peegeldudes tagasi ja luues intiimse valgusemängu, samal ajal kui vaasis olevad oksad toovad ruumi eluslooduse hingust, meenutades, kui oluline on looduse kohalolek igas keskkonnas. Nende esemete kaudu on loodud ruum, mis ei ole mitte ainult funktsionaalne, vaid ka sügavalt isiklik ja kutsuv.

Selles vannitoas on kõik hoolikalt tasakaalus – ajalugu ja kaasaegsus, lihtsus ja luksus, praktilisus ja stiil. Vanad ja uued elemendid kohtuvad, et luua ruum, mis on samaaegselt rahustav ja inspireeriv, pakkudes nii esteetilist rahuldust kui ka igapäevast mugavust.

Tekst/kujundus: Scandinavian HOME | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: entrancemakleri.se

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist MAAKODUD | MAJAD

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.