Pehmete, neutraalsete toonidega vannituba

Pehmete, neutraalsete toonidega vannituba

Väike, kuid suurepäraselt disainitud vannituba on tõeline oaas, kus nutikalt valitud detailid ja harmooniliselt kokku sobitatud värvitoonid loovad meeleolu, mida igatsetakse igas koduses spaakeskkonnas.

Esmalt tõmbab tähelepanu pehme ja neutraalne värviskeem, mis loob õrna tasakaalu ja rahuliku atmosfääri. Kasutatud on peamiselt sooje beeže ja halle alatoone, mille eesmärk on ruumi visuaalselt avardada ning samal ajal säilitada hubane intiimsus. Pehme valgus langeb õrnalt keraamilistele plaatidele, andes neile kergelt läikiva ja kutsuva ilme, mis on vannitoas ideaalseks kontrastiks looduslike materjalide ja tekstuuride kõrval. Neutraalsetes toonides vannituba on nagu tühjaks lõuendiks, mis avab ukse lõpututele lõõgastushetkedele – see on justkui ruum, kus aja möödumise tunnetus hajub ja mõtted saavad rahus rännata.

Väikese vannitoa disain tugineb ruumi iga sentimeetri nutikale ärakasutamisele. Üheks selliseks funktsionaalseks ja disainikunsti esindavaks lahenduseks on nurgas asuv pesumasina ja pesukuivati kombinatsioon. Nende kohal, täpselt loodud riiulil, on oma koht leidnud valged rätikud ja kenad, neutraalsetes toonides korvid, mis annavad vannitoale korrastatud ja samas koduse mulje. Nende korvide valge ja naturaalsete värvide sümbioos aitab sulanduda keraamiliste seinaplaatidega ning muudab kogu nurgasoppi tervikuna harmooniliseks. See hoolikalt läbimõeldud detail ei ole pelgalt praktiline – see lisab visuaalse korra ja rahu elemendi, muutes vannitoa väljanägemise puhtaks ja õhuliseks.

Tõeline pilgupüüdja on siiski duššinurk, mis on ühtaegu lihtne ja luksuslik. Seinaplaadid, mis katavad dušinurga, on sama keraamilist materjali nagu ülejäänud vannitoa seinad, kuid nende tagasihoidlik, kergelt reljeefne tekstuur annab ruumile sügavust ja karakterit. Üksik, naturaalsest puidust pink, mis on hoolikalt paigutatud just duššinurka, lisab disainile sooja ja looduslähedase aktsendi. See pink on justkui kutse maha istuda, hingata sügavalt sisse ja lasta soojal veejugadel keha hellitada, tuues meeltesse rahulolu ja lõõgastuse. Naturaalsed materjalid, nagu puit, toovad ruumi soojust ja elulisust, olles samas tasakaaluks keraamilistele pindadele.

Põrandale valitud jõekivist Klinker Hill Ceramic Terrazzo plaat on samuti eriline element. Sellel plaadil on kergelt täpiline muster, mis meenutab looduslikku jõekivide segu, ning annab vannitoale maalähedase ja samas šiki väljanägemise. Klinkerplaadi tekstuur lisab põrandale mõnusa puutemeelt stimuleeriva omaduse, mis tundub paljajalu astudes meeldivalt jahutav ja looduslähedane. Põranda värvigamma mängib tumedamate toonidega, mis loovad kontrasti neutraalsete seinaplaatidega ja lisavad vannitoale visuaalset sügavust. Kombinatsioon tumedamast, mahedalt värvitud laest ja põrandaplaatide robustsest tekstuurist on üllatavalt kooskõlas – need elemendid toovad ruumi veidi süngema alatooni, mis muudab kogu vannitoa atmosfääri justkui salapäraseks ja hubaseks pelgupaigaks.

Vannitoa sisekujunduses on iga detail läbimõeldult kooskõlas. WC-pott, valamu ja tehnika on valitud valges toonis, mis aitab omakorda rõhutada vannitoa neutraalset ja rahulikku ilmet. Valged sanitaartehnilised seadmed mitte ainult ei tee ruumi visuaalselt avaramaks, vaid loovad ka puhtuse ja kerguse tunde. Need elemendid sulanduvad sujuvalt vannitoa üldisesse värviskeemi, andes ruumile kerge ja avatud väljanägemise, mille saavutamine väikestes ruumides on sageli keeruline. Valamu kuju on elegantne ja minimalistlik, selle ümber olev pind jätab piisavalt ruumi tualetitarvete jaoks, mis võib olla väikestes vannitubades sageli probleem. Kõik valikud rõhutavad funktsionaalsust, pakkudes samal ajal silmailu.

Iga väike element selles vannitoas on täidetud tähendusega – olgu selleks neutraalsed toonid, looduslähedased materjalid või nutikalt peidetud funktsionaalsed lahendused. Tulemuseks on ruum, mis õhkab rahu ja tasakaalu, olles ideaalne koht nii igapäevaseks kasutamiseks kui ka luksuslikeks hetkedeks, mil saab täielikult keskenduda iseendale.

Tekst/kujundus: Scandinavian HOME | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: entrancemakleri.se

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist MAAKODUD | MAJAD

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.