Milliseid puu- ja köögivilju grillida?

Retsept | Seenesalat
Avokaado
Avokaado sobib samuti grillile. Grilli seda näiteks koos sidruniga ja saad mõnusa lisandi liharoa kõrvale

Virsikud

Grillitud virsik muutub pehmeks ja sellest tekib kana- või loomaliha juurde justkui soe magus kaste. Grillitud virsikud sobivad kenasti ka magustoiduks.

Ananass
Ananass on üks mõnusamaid vilju, mida grillida. Lõika ananassist rõngad, pane grillile ja sealt otse taldrikule. Magus ananass on mõnus kaaslane linnulihale või koos vaniljejäätisega saab sellest hea magustoit.


Suvikõrvits ja baklažaan
Nii suvikõrvitsa kui baklažaani võib torgata puidust grillvardasse, piserdada peale veidi oliiviõli ja soola ning tõsta grillile. Need valmivad grillil vaid paari minutiga ja on heaks kõrvalroaks.

Arbuus
Magus ja värskendav arbuus on suvel iga grillipeo kohustuslik komponent. Aga kas oled proovinud arbuusi grillida? Grillides muutub arbuusi magus maitse intensiivsemaks ja grillitud arbuus maitseb hästi paljalt või salati sees.

Grillimine annab igale köögiviljale mõnusat maitset juurde.

Köögivilja ei maksa liiga väikesteks tükkideks lõigata, pigem jäägu need suuremaks. Küpsemiseks läheb küll veidi rohkem aega, aga see-eest ei kipu suutäis resti vahelt läbi kukkuma, üle küpsema ega ära kuivama. Kindlasti on mugavam grillida kaane all, sest nagu süte kohal tekib kõrbemisoht, saab juurikad kiirelt tõsta n-ö kaudsesse kuumatsooni. Kes kardab, et kapsad-kartulid käes kõrbema lähevad, võib need fooliumi keerata. See hoiab ka mahlasust, aga lõkkemekk jääb nõrgem.

Serveerida võiks samades fooliumpakikestes: kui avatud pakist auru tuleb, näeb see efektne välja. Alati võib juurikaid peekonisse keerata, samuti grillimise lõpul peale riivida Parmesani. Kui köögivilju eelnevalt või grillimise ajal õliga pintseldada, siis see annab pigem maitset, kui säilitab nende mahlasust. Mulle endale meeldib kõigepealt köögivilja vähemalt 15 minutit õli ja maitseainete segus marineerida, siis see vardasse ajada ja mõlemalt poolt paar minutit grillida.

Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: leighmerotto.com

Loe ja vaata kõiki retsepte rubriigist KOKKAMINE PÕHJAMAAL

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.