Hubane, 67-ruudune korter

Hubane, 67-ruudune korter

See korter, mille igast nurgast õhkub erakordset kodusoojust ja rahu, võtab külalisi vastu sooja ja hubase atmosfääriga, mis tänapäevastes linnakodudes on üha haruldasemaks muutunud. Iga ruum on läbimõeldud ja hoolikalt sisustatud, pakkudes nii esteetilist naudingut kui ka praktilist kasutusmugavust. Avarates tubades on säilinud klassikalised detailid, mis loovad kodu ajaloolise ja maalähedase hõngu, tuues esile ruumide ainulaadse karakteri.

Üks peamisi detaile, mis kohe esmakordselt silma torkab, on suurte, laiade aknapõskedega aknad, mille kaudu valgus voogab rikkalikult igasse nurka. Need suured aknad on midagi, mida uutes ja modernsetes kortermajades sageli ei leia, ning see omakorda lisab elamisse erilise võlu. Akende kaudu avanevad vaated on osa selle korteri võlust, pakkudes pilkupüüdvaid silmapiire, mis avavad ukse rohelusse või linnavaadetele, luues nii meeldiva kontrasti kiire linnamelu ja rahuliku koduse atmosfääri vahel.

Elutuba on südameks sellele korterile, mille kõige silmapaistvamaks detailiks on uhke ahi. See vana ja väärikas ahi, mis on endiselt kasutuses, pakub külmadel talveõhtutel mõnusat soojust ja loob ruumi intiimse ning koduse atmosfääri. Ahi on täis ajaloolist väärtust ning selle esinemine toob esile ajastutruu esteetika, mida uutes kodudes enam harva näha võib. Lisaks annab elutuppa avarust suur diivan, mis kutsub pere ja sõpru ühisteks hetkedeks kokku, pakkudes mugavat istumisruumi nii igapäevaseks lõõgastumiseks kui ka pikemateks vestlusteks. Diivanit täiendab massiivne diivanilaud, mis on valminud käsitööna vanast materjalist. See mööbliese lisab interjööri veel ühe isikliku ja unikaalse puudutuse, tuues esile omanike oskused ja armastuse vanade esemete taaskasutuse vastu.

Elutoa seintele lisatud raamaturiiulid, mis on täis põnevaid teoseid, pakuvad silmale kontrasti ja mitmekesisust. Raamatud, oma eriilmeliste selgade ja kaantega, toovad kaasa rikkalikke värvitoone ning annavad ruumile lisaks sisulisele väärtusele ka esteetilise sügavuse. Riiulite juures on tunda armastust lugemise ja kirjanduse vastu, ning see lisab ruumile erilise harituse ja kultuuri hõngu. Raamatud on justkui aknad maailma, mida saab avastada ilma koduseinte vahelt lahkumata, ning selline detail muudab elutoa oluliselt hubasemaks ja inspireerivamaks.

Korteri magamistuba on ruum, kus rahu ja puhtus on kõige paremini esile toodud. Selle toa keskmes seisab vana ahi, mis mitte ainult ei paku soojust, vaid toob esile ka ajaloolist elegantsi. See ahi, koos vana väärika kapiga, millele on antud uus elu läbi hoolika renoveerimise, loob magamistoas harmoonilise koosluse. Kapile valitud kaunis lakitoon annab sellele esemele justkui uue hingamise, tuues esile kontrasti toa heledate ja rahustavate toonidega. See kontrastsus on delikaatselt tasakaalustatud, luues ruumi, kus on ühtaegu nii ajatu elegants kui ka kaasaegne kergustunne. Magamistoa hele puitpõrand on pehme ja soe jalgade all, kulgedes magamistoast sujuvalt edasi elutuppa, luues ruumide vahel ühtse ja harmoonilise voo.

Köök on selle korteri üks soojemaid ja kodusemaid ruume. Skandinaavia stiilis köögimööbel on valitud maitsekalt ja läbimõeldult, pakkudes ruumile funktsionaalset lihtsust ja esteetilist kergust. Mööbli heledad toonid ja naturaalsed materjalid loovad kööki erilise õhkkonna, mis meenutab traditsioonilist maakodu atmosfääri. See on ruum, kus toiduvalmistamine ja perega koos olemine käivad käsikäes, pakkudes harmoonilist ja rahulikku keskkonda igapäevaseks elu nautimiseks.

Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: hemnet.se

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist INTERJÖÖRID INSPIRATSIOONIKS

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.