Oskuslikult kujundatud kodu interjöör

Oskuslikult kujundatud kodu interjöör

Mõned interjöörid kannavad endas erilist atmosfääri, mis suudab meid tõeliselt lummata, jättes sügava mulje. Vanades hoonetes asuvad korterid, mis on kõrgete lagede ja kaunite peegelvõlvidega, loovad meeleolu, mis viib meid ajas tagasi, ajastusse, kus elegants ja luksus olid igapäevased kaaslased. Sellised elamised kannavad endas ajaloo hõngu ning iga detail räägib loo ajast, mil neisse majadesse esmakordselt elu sisse puhus. Kõrged laed, detailirohked ornamendid, peegelvõlvid ja krohvid annavad aimu, et hoonetel on olnud väärikas ja rikas minevik.

Renoveerimisprotsessi juures on esmatähtis nende ajalooliste elementide säilitamine. Vanade detailide alalhoidmine ja nende esiletõstmine on oluline, sest need loovad korterile hinge ja pakuvad kontrasti tänapäevastele puhastele joontele ning modernsele elustiilile. Vanade ornamentidega laed ja krohvkaunistused pakuvad unikaalset võimalust ühendada eri ajastud, luues ühtse ja harmoonilise terviku. Need kaunistused võivad olla sild mineviku ja oleviku vahel, aidates elanikul tunnetada, kuidas vanaaegne luksus kohtub tänapäeva disaini lihtsuse ja funktsionaalsusega.

Selliseid detaile saab suurepäraselt siduda põhjamaise modernsuse ja antiiksete mööbliesemetega. Skandinaavia disain, mis on tuntud oma puhtuse ja lihtsuse poolest, võib pakkuda ideaalse tasakaalu ajalooliste elementide ja kaasaegse elu mugavuste vahel. Kui need kaks stiili kohtuvad, tekib kodu, kus on ühendatud ajatu ilu ja tänapäevane praktilisus. Ajastute kooskõla loob tunde, et kodu on midagi enamat kui lihtsalt eluase – see on paik, kus minevik ja olevik saavad üheks, pakkudes nii silmailu kui ka mugavust.

Korteris, millest jutt, on säilinud mitmed originaaldetailid, mis annavad ruumidele iseloomu ja sügavuse. Originaalsed kapid, põrandaliistud, uksed ja aknad lisavad korterile väärtust, mida on raske uuemate hoonete puhul leida. Kõige silmapaistvam on kindlasti kalasaba mustris tammeparkett, mille naturaalsus ja ajatu elegants loovad sooja ja tervitatava atmosfääri. Kõigi nende detailide taustal paistab selgelt põhjamaade disaini mõju, mis lisab ruumile õhulist ja kaasaegset hõngu. Eriliselt esile tõstetud on Taani ja Rootsi disain, mille minimalistlik ja läbimõeldud esteetika sobib suurepäraselt kokku ajalooliste elementidega.

Et ruumid oleksid võimalikult avarad ja täidetud loomuliku valgusega, on enamik korteri seinu värvitud heledaks. Valge värv on põhjamaades traditsiooniline lahendus, kuna see peegeldab valgust ja loob avarustunde, eriti piirkondades, kus loomulikku valgust pole alati palju. See aitab kaasa korteri üldise kerguse ja ruumikuse tunnetamisele, pakkudes samas neutraalset tausta, mis laseb teistel elementidel – olgu need siis antiikmööbel, kunstiteosed või kaasaegsed disainielemendid – esile tõusta. Heledates toonides seinad muudavad ruumid rahulikuks ja kutsuvaks, pakkudes täiuslikku lõuendit erinevateks stiilideks ja interjöörieksperimentideks.

Kuid selles korteris on ka üks pisike tuba, mis eristub ülejäänud valgusküllastest ruumidest. See asub köögi kõrval ning erineb ülejäänud korterist julge ja dramaatilise tumehalli seinavärvi poolest. Hall on siin valitud hoolikalt, et pakkuda kontrasti ja lisada sügavust, ilma et ruum muutuks liiga rõhuvaks. Halli tooni kõrval on valgeks jäetud põrand, mis loob tasakaalu ja hoiab ruumi värske ning avarana. Hallide seinte kõrval paistab eriti kaunilt pruunis toonis puitmööbel, mille looduslik soojus lisab interjöörile rikkalikku ja hubast tunnet. Sellised disainivalikud, kus on kombineeritud erinevad värvitoonid ja materjalid, loovad korteris elegantse, kuid samas koduse meeleolu. Tumehallid seinad ja naturaalsed puidust mööbliesemed annavad ruumile luksusliku puudutuse, samas kui valge põrand ja valged seinad teistes ruumides hoiavad üldmulje kergena. Ruumide vahel tekib kontrast, mis muudab kogu korteri mitmekesiseks ja põnevaks, pakkudes elanikule nii rahu kui ka stiimulit. Niisugune interjöör on justkui teekond erinevate ajastute ja disainistiilide vahel, kus vanad ja uued väärtused kohtuvad, loovad harmoonilise koosluse ning aitavad luua kodu, mis on samal ajal nii kaunis kui ka funktsionaalne.

Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: stadshem.se

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist INTERJÖÖRID INSPIRATSIOONIKS

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.