Katusekorruse vannitoa lahenduse idee

Katusekorruse vannitoa lahenduse idee

Katusekorteri vannituba tervitab sisenejat oma lihtsa, ent samas elegantse ja funktsionaalse atmosfääriga. See on ruum, kus põhjamaiselt karge interjöör kohtub hubase kodutundega. Kõige silmapaistvam ja esmalt pilku püüdev omadus on seinte minimalistlik värvivalik, kus domineerib valge toon. See on valik, mis ei ole juhuslik, vaid teadlikult esile tõstetud, et rõhutada ruumi puhtust ja avarust. Valge värv on kasutatud nii plaaditud seintel kui ka seal, kus seinad on jäänud plaadita, luues kerge, kuid visuaalselt mitmekesise pinna, mis annab vannitoale kerge ja avatud tunde.

Päevasel ajal saab see valgusküllane ruum oma iseloomu tänu katuseosas asuvale suurele aknale, mille kaudu voolab rikkalikult looduslikku valgust. Päikesekiired mängivad pehme ja sooja valguse helkides mööda seinu, mööblit ja dekoratiivesemeid, muutes ruumi pidevalt ja loovad erinevaid meeleolusid, olenevalt kellaajast ja valguse intensiivsusest. See valgusemäng lisab vannitoale erilise atmosfääri, andes sellele eripärase kodutunde, mida sageli just põhjamaistes interjöörides hinnatakse. Valgus täidab iga nurga, jättes mulje, nagu oleks ruum palju suurem ja avaram, kui see tegelikult on.

Vannitoa põrand on omaette kunstiteos. Kui silmad liiguvad seinte selgest ja rahulikust valgest toonist allapoole, avastad huvitava ja pilkupüüdva ruudumustrilise põrandalahenduse. Põranda toonid mängivad halli ja mustaga, mis loovad kontrasti ümbritseva valgega, andes samal ajal põrandale sügavust ja tekstuuri. Selline värvikombinatsioon lisab ruumile põhjamaist modernsust, jäädes siiski tagasihoidlikuks ja harmooniliseks, jättes mulje, et iga detail on hoolikalt läbi mõeldud ja planeeritud, et täita nii esteetilisi kui ka funktsionaalseid vajadusi.

Mööbel on selles vannitoas paigutatud oskuslikult nii, et see ei domineeriks ruumi üle, vaid sulanduks sujuvalt ülejäänud interjööriga. L-kujuline vannitoamööbel on justkui täiuslik lahendus, paigutudes osaliselt akna alla ning võimaldades aknast tuleval valgusel ka mööblit valgustada. Mööbli tooniks on valitud taas valge, et säilitada ruumi üldine helgus ja puhtus, kuid töötasapinnad on naturaalse puidutooni valikuga, mis toob ruumi juurde soojust ja looduslähedust. See materjalivalik loob mõnusa tasakaalu külma valge ja soojema puidu vahel, andes vannitoale hubase, ent samas elegantse väljanägemise.

Mööblile on lisatud veelgi isikupära nahast käepidemetega, mis oma pruunikas toonis harmoneeruvad ruumis leiduvate väiksemate detailidega. Näiteks aknalauale asetatud savist lillepott ning pruunides toonides kätepesugeeli pudel loovad tervikliku ja tasakaalus kompositsiooni, mis toob esile vannitoa peened, ent tähendusrikkad aktsendid. Iga ese selles vannitoas on hoolikalt valitud mitte ainult funktsionaalsuse pärast, vaid ka selleks, et lisada ruumile iseloomu ja oma lugu. Ruum ei ole pelgalt praktiline koht igapäevaste toimingute jaoks, vaid õrnalt vormitud oaas, kus põhjamaine minimalism kohtub sooja ja kutsuva kodutundega.

Selles vannitoas viibides võib unustada, et tegemist on piiratud ruumiga, sest valgus, värvid ja tekstuurid on kõik paigutatud nii, et ruum tundub suurem ja avaram. Iga detail, alates valgetest seintest ja mööblist kuni nahast käepidemete ja ruudumustrilise põrandani, on osa tervikust, mis loob harmoonilise ja rahuliku atmosfääri.

Tekst/kujundus: Scandinavian HOME | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: entrancemakleri.se

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist MAAKODUD | MAJAD

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.