Pisikese maamaja võluv köök ja elutuba

Pisikese maamaja võluv köök ja elutuba

Aastal 1945 rajatud väike ja tagasihoidlik, ent äärmiselt võluv maja avab oma uksed kui rahu ja sooja kodutunde oaas, kus iga pisimgi detail on läbi mõeldud ja omavahel harmooniliselt seotud. Selle esimesel korrusel asuvad köök ja elutuba, mis üllatavad oma kaunite värvikombinatsioonide ning hoolikalt valitud materjalidega. Nende kahe toa kooskõla loob õhkkonna, mis kutsub viibima ja nautima iga hetke.

Kui astud maja uksest sisse, tervitab sind esikus soe ja kutsuv atmosfäär. Esimene asi, mis pilku köidab, on peene viimistlusega hallikas sein, mis mõjub rahustavalt ja harmoneerub kenasti tapeediga, millel on peenelt esile toodud mustrid. Halli seinaga koos mängivad efektselt valged põrandaliistud, mis on kõrgemad kui tavaliselt, tuues interjöörile kaasa elegantsi ja väärikust. Valged uksed ja usteraamid lisavad ruumile avarust ning kergust, viies tähelepanu õrnalt üle teistesse detailidesse. Põrandal, just seal, kus esik algab, märkad sa imekaunist rombimustrit halli ja valge värvitooniga linoleumil, mis mõjub ajatu ja modernsena üheaegselt. See muster mitte ainult ei kaunista ruumi, vaid loob ka pehme ülemineku naturaalse puitpõrandaga, mis kulgeb sujuvalt edasi nii esikus kui ka kogu ülejäänud maja esimesel korrusel.

Majas ringi liikudes avastad, et iga ruumi täiendavad elegantselt valitud aksessuaarid. Punutud detailid, mis on hoolikalt lisatud nii esikusse kui elutuppa, loovad soojuse ja tekstuuride mängu, pakkudes rahu ja kodutunnet. Need punutised, mis mõningates kohtades paistavad vaevumärgatavad, lisavad veelgi sügavust ja harmooniat ruumi valgete ja rohekat tooni seintega, mille vahel need rahulikult eksisteerivad.

Kui pöörad esikust vasakule, astud kööki, mille südameks on võluvalt roheline seinapaneel. See sügavroheline toon kutsub mõtteid looduse ja värskuse juurde, pakkudes samas tausta lillemustrilisele tapeedile, mille disaini on loonud William Morris & Co. ning mille nimetus on Blackthorn. Tapeedi peened lillemotiivid lisavad ruumi maalähedase elegantsi ja pehmuse, sidudes köögi kujunduse ajatut klassikat peegeldavate toonidega. Köögis domineerib valge mööbel, mille puhtus ja lihtsus tulevad suurepäraselt esile just rohelise taustal, luues kontrasti, mis mõjub samal ajal rahustavalt ja stiilselt.

Köögi põrand jätkab sama liini nagu esik – naturaalne puitpõrand voolab sujuvalt kööki, ühendades ruumid omavahel loomulikul ja terviklikul moel. See on justkui niit, mis seob kõik maja ruumid kokku üheks tervikuks, andes igale ruumile oma iseloomu, kuid säilitades samal ajal üldise harmoonia ja voolavuse. Köögist edasi liikudes jõuad elutuppa, kus seinad on veidi heledamates rohelistes toonides. See pehme roheline loob ruumi rahuliku ja lõõgastava meeleolu, mis on elutoa südameks. Pehmemööbel, mis on valitud heledates toonides, lisab ruumile mugavust ja kutsuvust, samas kui naturaalsed puitmööblitükid ja punutud detailid, mis korduvad siin-seal ka köögis, toovad ruumi sooja ja hubase tunnetuse.

Vaatamata kogu rohelusele ja puidusele soojusele, ei ole disainimeistrid unustanud kontrastide jõudu. Mustad detailid, mis on oskuslikult lisatud nii kööki kui elutuppa, toovad kaasa pisut dramaatilisust ja modernsust. Näiteks lülitid, pildiraamid, väike köögitehnika ning isegi mõned valgustid ja vana telefon annavad kergelt industriaalset puudutust, mis vastandub ideaalselt muidu nii rahulikule ja harmoonilisele värvimaailmale. See maja, kuigi väike, mõjub kui täiuslik tervik, kus igal detailil on oma koht ja iga värvitoon oma tähendus. See on koht, kus minevik ja tänapäev on oskuslikult kokku põimitud, kus klassikaline disain kohtub kaasaegse funktsionaalsusega ning kus kodu mõiste omandab täiesti uue ja sügavama tähenduse.

Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: hemnet.se

 

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist KÖÖK | SÖÖGITUBA

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.