Oskuslikud ruumilahenduse ideed

Oskuslikud ruumilahenduse ideed

Ei ole sugugi vajalik kulutada suuri rahasummasid, et leida tõhusaid ja praktilisi lahendusi esemete ja toitainete hoiustamiseks. Tihti jääb korraliku hoiustamise teema tagaplaanile, kas siis ideede puudumise tõttu või seetõttu, et ei osata sellele õigel hetkel piisavalt tähelepanu pöörata. Tegelikult on aga korralik hoiustamine köögis mitte ainult praktiline lahendus, vaid ka igapäevase elu lihtsustaja, muutes toidu valmistamise ja säilitamise mugavamaks ja tõhusamaks.

Köögi kujundamisel ja planeerimisel tuleks esmalt mõelda sellele, kuidas nutikalt ära kasutada iga ruutsentimeetrit. Selleks, et köök oleks tõeliselt funktsionaalne ja organiseeritud, peab seal olema piisavalt ruumi erinevate kuivainete, toiduainete ja suuremate köögiseadmete, nagu näiteks köögikombainide ja külmiku hoiustamiseks. Kuigi esmapilgul võib see tunduda lihtne ülesanne, peitub eduka köögidisaini saladus just detailides. Õigesti planeeritud köögis valitseb alati harmoonia ja kord – kõik vajalikud esemed on omal kohal ning kergesti ligipääsetavad.

Korraliku hoiustamise üks oluline põhimõte seisneb selles, et kõik vajalik oleks silmapilkselt kättesaadav, ilma liigse otsimise ja ajakuluta. Nutikad hoiustamissüsteemid, nagu rippuvad riiulid, sisseehitatud sahtlid või spetsiaalsed jaoturid, aitavad luua köögis korrapärase keskkonna, kus kõik on käepärast ja hästi organiseeritud. Oluline on meeles pidada, et iga ese leiaks oma koha vastavalt selle kasutusotstarbele ja sagedusele. Näiteks igapäevaselt kasutatavad köögitarvikud võiksid olla silmapaistvamas ja kergesti ligipääsetavas kohas, samas kui harvemini kasutatavad esemed võivad paikneda kaugemal või ülemistel riiulitel.

Peale praktiliste aspektide ei tohiks unustada ka esteetilist poolt. Köök ei pea olema pelgalt koht toidu valmistamiseks, vaid ka ruum, kus on meeldiv viibida. Seepärast tasub köögi disainimisel ja hoiustamissüsteemide valimisel pöörata tähelepanu ka detailidele, mis toovad ruumi soojust ja ilu. Väikesed, kuid läbimõeldud sisekujunduselemendid, nagu kontrastsetes toonides detailid, modernsed riiulisüsteemid või näiteks unikaalsed purgid ja karbid kuivainete hoidmiseks, suudavad kööki lisada värskust ja isikupära. Isegi lihtsad muutused, nagu kaunid käepidemed kappidel või stiilsed hoiukastid, võivad muuta köögi üldmulje täiesti uueks ning luua keskkonna, mis on ühtaegu hubane ja funktsionaalne.

Targalt organiseeritud köök on mitte ainult tööruum, vaid ka koht, kus pere ja sõbrad kogunevad, et jagada hetki ja maitsvaid roogi. Selleks, et köök oleks tõepoolest mugav ja efektiivne, peaks seal olema piisavalt ruumi liikumiseks ja tegevusteks, alates toidu valmistamisest kuni serveerimiseni. Hästi planeeritud hoiustamine aitab säilitada köögis puhtuse ja korra, mis omakorda muudab kogu toidutegemise protsessi nauditavamaks ja lihtsamaks.

Seega, kui olete oma köögi jaoks lahendusi otsimas, tasub heita pilk erinevatele nutikatele hoiustamise ideedele. Need mitte ainult ei suurenda teie köögi efektiivsust, vaid lisavad ka ruumile isikupära ja stiili. Ükskõik, kas tegu on väikese või suure köögiga, leidub alati viise, kuidas muuta see veelgi praktilisemaks ja ilusamaks. Hoiustamine ei pea olema igav ja üheülbaline – see võib olla loominguline protsess, mis annab teile võimaluse luua köögis nii ilu kui ka praktilisust ühendav keskkond.

Hoidke nõusid madalamates sahtlites, siis on teil mugavam neid serveerimisel kätte saada.

Mikrolaineahi ja röster kappi peitu.

Mõned toiduained võid panna madalamasse läbipaistvasse kaussi, et neid oleks kergem toiduvalmistamisel üles leida.

Pane mõningad toitained läbipaistvasse purki, et sul oleks mugavam kokata.

Ideaalne viis maitseainete hoiustamiseks, et söögitegemine oleks veelgi mugavam.

Paiguta vähem kasutatavad esemed madalamale kappi allossa.

Väiksemad köögitarbed ja lauanõud liugustega kappi. Kui vaja teed lahti ja saad koheselt valmistada näiteks ühe hea kohvi. Kui aga uks ees näeb köök alati puhas ja korras, ilma üleliigsete esemeteta.

Idee sobib veini lühiajaliseks säilitamiseks kööki, kus pole põrandakütet. Ja kui seda ideed kasutada, siis teha samuti lahti tõmmatav sahtel, just kappi allossa, sest vein tahab ikkagi jahedat.

Ideaalne söögiriistade hoiustamisviis sahtlis.

Mugavus ennekõike.

Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: Pinterest.com ( contemporist.com 1, heatherbullard.com 2,3, thekitchn.com 4,5,6,7(Sara Ligorria-Tramp / Emily Henderson Design), klikk.no 8,9, hth-keittio.fi 10, kitchenworksla.com 11, hth.se 12,13

 

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist KÖÖK | SÖÖGITUBA

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.