Maitsekalt kujundatud põhjamaa köök

Maitsekalt kujundatud põhjamaa köök

Köögi sisekujundus mõjus esmapilgul kui hoolikalt orkestreeritud sümfoonia, milles igal elemendil oli oma koht ja tähendus. Seinad, kaetud Cole & Son Cow’i "nõtke mets-harakputke" tapeediga, tõid ruumi värskust ja elegantsi. Kollased ja valged mustrid jooksid õrnalt mööda seinapinda, andes köögile maalähedase, ent samal ajal kaasaegse võlu. See tapeet, mis meenutas lõputuid suviseid niite, oli kui pehme taust, mis tasakaalustas kõike, mis köögis toimus, samas luues vaikselt selle ruumi peamise karakteri. Iga kord, kui valgus aknast sisse voogas, muutusid tapeedi toonid, mõjudes kord soojalt ja kutsuvalt, kord värskendavalt ja kargelt.

Ühes köögiseinas ulatus musta värvi köögimööbel maast laeni, andes köögile tugeva ja kindla aluspinna. Selle mööbli disain oli minimalistlik, põhjamaise käekirjaga, kus ei olnud liigseid ornamente ega ebavajalikke detaile. Musta tooni pinnad peegeldasid just piisavalt valgust, luues elegantselt mattfekti, mis andis köögile teatud väärikuse ja ajatu olemuse. See mööbel oli selge vastand teisel seinal paiknevale helehallile köögimööblile, mille rahulikud toonid mõjusid tasakaalustavalt ja looduslähedaselt. Mööbli selged jooned ja peened proportsioonid hoidsid kogu ruumi visuaalselt avarana, justkui andes köögile hingamisruumi.

Hall köögimööbel, nagu põhjamaise disaini parimatele traditsioonidele kohane, kandis endas lihtsust ja harmooniat. Ülemised ja alumised kapid pakkusid piisavalt ruumi, et hoida kõik vajalik silma alt peidus, andes samal ajal võimaluse puhtale ja korrastatud ruumile, mis mõjus alati värskena. Köögitasapinnal laiusid mitu pruuni tooni savist potti, kus kasvasid hoolikalt valitud maitsetaimed. Nende lõhn täitis ruumi õrna rohelise noodiga, lisades kodule soojust ja elu. Potid ise olid mahedates toonides, mis harmoneerusid puidust põrandaga, ning nende tekstuur rõhutas looduslikkust ja käsitöölislikku kvaliteeti.

Köögipõrand oli tõeline meistriteos. Sellel oli naturaalne puidutoon, mis kandis endas aja ja looduse sügavust. Iga puusüüd ja oksakohta nähti kui osa suuremast tervikust, mis rääkis köögi ajaloost ja selle seotusest maaga. Puidust põrand lisas interjööri soojust ja tekstuuri, tuues esile ruumi looduslikku ilu ja tasakaalustades köögimööbli kargeid jooni.

Köögiruumi keskmes asus suur ja massiivne söögilaud, mis mõjus kui paigalseisev kindlus ruumi südames. Selle ümber paiknes kuus erineva disainiga tooli, mis igaüks tõi ruumi oma iseloomu ja tekstuuri. Mõned neist olid kergema konstruktsiooniga, õhulised ja minimalistlikud, teised jälle raskemad ja kindlamad, justkui tähistades ruumi erinevaid tahke ja isiksusi. Kuid kõiki neid ühendas must põrandavaip, mis laius uhkelt laua ja toolide all. See vaip oli kui ühendav lüli, mis tõmbas kogu köögimööbli ja aksessuaarid kokku, luues tervikliku ja viimistletud ilme. Vaiba sügav must toon toimis taustana, mis tõi esile nii toolide kui laua kuju ja materjali, lisades ruumile visuaalset sügavust. Kogu interjöör mängis musta ja halli tooni vaoshoitud paletil, kuid need külmad ja neutraalsed värvid leidsid endale tugeva kontrasti tapeedi kirkas kollases ja valges, mis kiirgasid rõõmsat energiat ja elujõudu. Lisaks täiendasid tapeeti mitmed efektsed vasest potid ja pannid, mis ripnesid köögiseintel kui hoolikalt valitud aksessuaarid. Nende soojad metalliktoonid tõid ruumi särtsakust ja luksuslikku viimistlust, justkui meenutades aegade möödumist ja köögi traditsioonilist kasutusotstarvet. Samuti leidsid endale koha mitmed puidust lõikelauad, mille tumedam tooni spekter lõi ühenduse köögitoolidega ja lisas köögile veelgi looduslähedust.

Tumedama puidutooni leidis ka söögilaua toolidelt, mis kandsid endas rahulikkuse ja tasakaalu tunnet. Nende toonid ja tekstuurid olid hoolikalt valitud, et nad sobituksid ülejäänud interjööriga ning looksid harmoonilise terviku. Iga detail selles köögis tundus olevat hoolikalt läbi mõeldud ja paigutatud, justkui osa suuremast tervikust. Ruumis ei olnud midagi juhuslikku, vaid kõik oli osa sisekujunduse peenest mängust, kus värvid, tekstuurid ja materjalid suhtlesid omavahel vaikselt ja harmooniliselt.

Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Stiil: Nouvel Interior, Fotograaf: Anders Bergstedt, Fotod: entrancemakleri.se

 


 

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist KÖÖK | SÖÖGITUBA

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.