Avatud riiulitega köögid

Avatud riiulitega köögid

Kui valida kööki avatud riiulid, peitub selles otsuses tihtipeale sügavam taotlus kui pelgalt praktilisus. Avatud riiulid annavad ruumile õhulisuse ja vabaduse tunde, mis on sageli asendamatu just väiksemates köökides või siis, kui soovitakse vältida suletud kappide visuaalset raskust. See on disainikeel, mis pakub palju enamat kui lihtsalt koht nõude ja köögitarvikute hoiustamiseks. Avatud riiulid kutsuvad meid oma kodu sisu eksponeerima, avama meie köögielu intiimsemad osad, muutes need samal ajal osaks köögi dekoratiivsest tervikust.

Kujutlege kööki, kus kõik esemed on nähtaval, hoolikalt paigutatud riiulitele nagu väikese isikliku kunstinäituse eksponaadid. Iga kauss, tass ja taldrik saab osa köögi atmosfäärist, tuues ruumi elu ja värve. Avatud riiulite võlu peitub selles, et need võimaldavad köögil muutuda pidevalt – täna paneme esiplaanile heleda portselani, homme võib-olla hoopis maalähedase keraamika. See vabadus ja paindlikkus on avatud riiulite üheks suurimaks eeliseks.

Lisaks avarale ja vabale ilmele pakuvad avatud riiulid ka praktilist kasu. Kui oled köögis sageli tegutseja, võib avatud riiul osutuda tõeliseks kingituseks. Kõik, mida vajad, on käeulatuses, silma all. Puudub vajadus avada ja sulgeda kappe, mõtiskledes, kuhu mõni köögiriist seekord sai pandud. Kord, kui harjud avatud riiulite süsteemiga, muutub köögitöö sujuvamaks ja nauditavamaks. Ja loomulikult, kui omada kaunist serviisi või erilisi kööginõusid, millel on emotsionaalne või esteetiline väärtus, miks mitte neid esitleda? Avatud riiul on justkui vitriin, mis annab nendele esemetele võimaluse särada.

Ometi tuleb arvestada ka teatud miinustega. Üks sagedasemaid kaebusi, mida avatud riiulite kasutajad esile toovad, on tolm. Tolm settib mööblile ja nõudele paratamatult, eriti kui esemed seisavad riiulil kaua puutumatult. See tähendab, et riiulid ja nende sisu nõuavad sagedamat hooldust – eriti siis, kui soovid külalistele muljet avaldada ja mitte pakkuda neile tolmuseid taldrikuid või klaase. Avatud riiulid eeldavad seega teatud tasakaalu: pidevat kasutust või hoolikalt kavandatud korrashoidu. Iga päev kasutatavad esemed, nagu tassid ja taldrikud, võivad tolmu vältida, kuid dekoratiivsed nõud vajavad aeg-ajalt värskendamist.

Esteetiline korralagedus on teine võimalik miinus. Kuigi hästi korrastatud riiul võib olla visuaalselt kaunis, võib vähimgi lohakus või segadus kiirelt kogu köögi üldmuljet rikkuda. See nõuab tähelepanu detailidele ja teatavat distsipliini – kõik esemed peavad leidma oma koha ja harmoneeruma ümbritsevaga. Seega on avatud riiulid ideaalne lahendus neile, kellele meeldib korda hoida ja kes naudivad võimalust oma kodu välimust pidevalt kujundada ja täiustada.

Kujuteldava köögi fotol võib näha, kuidas avatud riiulid toovad kööki värskust ja elu. Valge interjööriga kööki on lisatud tumehall köögimööbel, millel on must töötasapind – kombinatsioon, mis mängib kontrastidega ja lisab ruumile sügavust. Mustad söögitoolid, lillepotid ja seinariiulid on kujunduslikud elemendid, mis aitavad luua visuaalset järjepidevust ja elegantsust. Köögis domineerib valge keraamiline plaat, mille vuukides on kasutatud musta täidet – lihtne, ent tõhus viis anda köögile puhas ja kaasaegne ilme.

Avatud riiulid on nutikalt paigutatud ning neilt leiab nii toiduaineid kui ka ilusaid nõusid, mis rõhutavad köögi isikupära ja maitsekust. Selle köögi töötasapinda ilmestab punast värvi kroomitud köögimasin – praktiline ja samas dekoratiivne element, mis lisab kogu ansamblile sära. Maitsetaimed plekk-kausis loovad köögis sooja ja hubase tunde, tuues looduslikku rohelust ja värskust igapäevasesse toiduvalmistamisse.

Nii jääbki avatud riiulite valimine sümbioosiks esteetika ja funktsionaalsuse vahel. See on valik, mis sobib neile, kes soovivad oma köögist luua mitte pelgalt kohta, kus süüa valmistada, vaid ruumi, mis peegeldab nende stiili, iseloomu ja armastust ilusate asjade vastu.

Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: entrancemakleri.se

 


 

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist KÖÖK | SÖÖGITUBA

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.